10 Gouden tips voor het trainen van je biceps

10 Gouden tips voor het trainen van je biceps
10 Gouden tips voor het trainen van je biceps

Tips en adviezen van het fitness team van ADVERSUS om je biceps optimaal te trainen en te ontwikkelen. Oefeningen, technieken, rustpauzes en voeding. 10 Gouden tips om uit te printen en in gedachten te houden.

De biceps is één van de kleinste spiergroepen maar ondertussen is’ie wel heel belangrijk, zeker als je een beetje op je uiterlijk let. Goed ontwikkelde biceps zijn sexy en trekken de aandacht, vooral van de vrouwen. Maar ze stralen ook kracht uit, een boodschap die mannen zeker niet zal ontgaan.

10 Gouden tips voor het trainen van je biceps

1. Train je biceps niet teveel. 8 tot series per training is meer dan voldoende.

2. Nogmaals, overtrain je biceps niet. Houd 1 tot 2 keer per week aan, niet meer.

3. Leer om de oefeningen op een correcte manier uit te voeren. Een correcte uitvoering is ontzettend belangrijk, zeker voor zo’n kleine spiergroep als de biceps.

4. Natuurlijk is ook het gewicht dat je gebruikt belangrijk, maar het zegt niet alles. Gebruik zware gewichten, maar niet zo zwaar dat ze een correcte uitvoering van de oefeningen in de weg staan.

5. Geef de voorkeur aan dumbells en halters boven kabels en machines.

6. Houd tussen de series een rustpauze van 45 tot 60 seconden aan.

7. Train je biceps altijd aan het einde van je training want anders worden grotere en complexere spiergroepen (zoals de rugspieren) er de dupe van.

8. Sluit je training altijd af met één of twee series met een licht gewicht en een groot aantal herhalingen (16 tot 20) om de spieren die je zojuist getraind hebt extra te pompen.

9. Eet gezond en gevarieerd. Een proteineshake na afloop van elke training kan geen kwaad.

10. Neem je rust. Slaap tenminste 7 uur per nacht. Geef je lichaam de kans om te herstellen.

ADVERSUS

Wil jij op de hoogte blijven van de trends en nieuwtjes op ADVERSUS? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.