Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Beauty man | Huid & mannen | De mannenhuid en huidverzorging

De mannenhuid en huidverzorging. Anti-aging tips

De eerste signalen dat er sprake is van huidveroudering zijn gemakkelijk te herkennen. De huid begint letterlijk te 'tekenen'.

DOOR ADVERSUSMisschien heb je er eigenlijk nooit bij stil gestaan: de gezichtshuid die op zich al delicater is dan onze lichaamshuid krijgt het in het dagelijks leven vaak ook nog eens het ergst te verduren. Onze gezichtshuid wordt voortdurend blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf.

Zon, wind, kou, temperatuurswisselingen en ook sigarettenrook. Daarnaast is deze huid ook nog eens extra gevoelig. Een verkeerd voedingspatroon, hormonen, stress... Het zijn allemaal factoren die letterlijk hun stempel op de gezichtshuid kunnen drukken.

De eerste signalen van huidveroudering

De eerste signalen dat er sprake is van huidveroudering zijn gemakkelijk te herkennen. De huid begint letterlijk te 'tekenen'. Er ontstaan kleine, ondiepe rimpels die wel met de bagatelliserende term 'droogtelijntjes' worden aangeduid. En verder scharen artsen en dermatologen ook lichte, nog nauwelijks waarneembare verkleuringen van de huid onder de eerste tekenen van veroudering. Deze processen zijn eigenlijk niet tegen te houden en hebben alles te maken met 'oxidatie'. Het zijn natuurlijke processen waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Toch kun je wel dingen doen om de veroudering van je huid enigszins te vertragen.

Grote boosdoener: de zon

Een van de grootste boosdoeners voor onze huid is de zon. Ultraviolette straling werkt als het ware als een katalysator. Blootstelling aan de zon versnelt het verouderingsproces van de huid.

Daarom is het belangrijk om je huid altijd adequaat tegen de zon te beschermen. In de lente (je huid moet ook beschermd worden tegen de eerste lentezon, hoe heerlijk die ook op je huid aanvoelt), in de zomer, in de herfst en ja, ook in de winter (tijdens de wintersport maar ook als je gaat schaatsen, wandelen of fietsen).

Gebruik bij voorkeur elke dag een crème met een SPF filter van tenminste 15. Om het jezelf gemakkelijk te maken, kun je het beste voor een dagcrème met een SPF filter kiezen die je iedere morgen opdoet. Zo blijft je huid soepel en gehydrateerd en is je huid altijd beschermd tegen de zon.

Crèmes tegen rimpels en pigmentvlekken

Er zijn verder wel crèmes die de huid kunnen verbeteren al bestaat er helaas geen wondercrème tegen rimpels. Zo kunnen crèmes op basis van vitamine A (retinol) en de derivaten daarvan (die bovendien ook helpen bij grove poriën), vitamine E en alfahydroxyzuren (A.H.A) de vorming van rimpels enigszins verminderen of reeds gevormde rimpels vervagen. Pigmentvlekken kunnen vervagen door het gebruik van retinolzuur en kojic zuur. Crèmes op basis van vitamine K zijn geschikt om donkere kringen onder de ogen tegen te gaan maar er zijn helaas geen crèmes tegen wallen.

Vermijd sigarettenrook!

Een andere vijand van de huid is sigarettenrook. Iedereen zal weten wat je daartegen kunt doen :)

Iedere dag verse groenten en fruit voor een mooie huid

Verder is ook je voedingspatroon erg belangrijk. We noemden zoals al het woord 'oxidatie'. Als oxidatie voor huidveroudering zorgt, dan zal het logisch klinken dat het belangrijk is dat je iedere dag genoeg voedingsmiddelen met 'anti-oxidanten' binnenkrijgt. Deze anti-oxidanten zijn vooral in verse groenten en fruit te vinden.

Geen stress, voldoende nachtrust

En natuurlijk is het belangrijk dat je stress vermijdt, dat je voldoende slaapt, dat je je huid beschermt tegen temperatuurswisselingen (bijvoorbeeld door bij strenge kou een vette crème te gebruiken of een sjaal voor je gezicht te doen).

Kleine handelingen die grote schade voorkomen

Wees lief voor je huid. Het zijn maar kleine handelingen en toch kunnen ze grote schade aan je gezichtshuid voorkomen.

ADVERSUS
In samenwerking met www.trendystyle.net


 

MEER OP ADVERSUS