150.000 TRENDY MANNEN LEZEN ELKE MAAND ADVERSUS
Fashion trends, kapsels en lifestyle man op Adversus
Tip bij dunnend haar

Ja, dat is misschien het enige advies dat we je kunnen geven... [beauty]

Zomer 2014 wil ons in kleur!

Felle kleuren. Rood, geel, groen, kleurrijke dessins... [lees]

Haarverzorging voor de man

Praktische tips en adviezen om het maximale.. [lees]

ADVERSUS IN JE FAVORIETEN? SIMPEL! DRUK OP [CTRL+D]

Home | Beauty man | Huid & mannen | tips voor een jonge huid

Tips voor een jonge huid

Eeuwig jong blijven... Dat willen we allemaal. En de technieken om ouderdomsverschijnselen te bestrijden zijn steeds geavanceerder. Steeds vaker wordt de hulp van artsen en esthetische chirurgen ingeroepen (en niet alleen door vrouwen!). Botox-behandelingen, siliconen, liposuctie... Het lijkt wel of deze middelen in plaats van 'ultimum remedium' (het laatste redmiddel) het enige redmiddel zijn. Niets is minder waar, want ook crèmes en 'traditionele' schoonheidsbehandelingen zijn steeds geavanceerder en efficiënter. Vandaag de dag kun je hiermee optimale resultaten bereiken zonder dat je nu direct onder het mes moet! Het belangrijkste is dat je de juiste producten en behandelingen voor jouw huid vindt.

De oorzaken van veroudering van de huid vandaag de dag ligt de gemiddelde levensduur hoger dan vroeger. Ook het aantal jaren dat we werken is sterk toegenomen. Een man die op zijn zestigste werkt, is vandaag de dag een volkomen normale zaak, maar dat was het vroeger niet. Dit betekent dat onze huid langer mee moet dan voorheen. Met name rond de leeftijd van 45-50 jaar beginnen we de tekenen van het voorbijgaan van de jaren te zien, terwijl de eerste rimpels al na de dertigste verschijnen.

 

Maar meer nog dan het voorbijgaan van de jaren, zorgen vooral externe factoren voor een (vroegtijdig) verouderde huid. In het laatste decennium hebben we het vooral over één van de ergste vijanden van onze huid gehad: de zon.

De afgelopen jaren hebben we geleerd hoe we ons tegen de schadelijke invloeden van uva en uvb-straling kunnen beschermen. Iedereen is zich bewust van de schadelijke effecten van de zon op de huid en we weten hoe we ermee om moeten gaan. We mijden de middaguren en gebruiken anti-zonnebrandcrèmes. Er bestaat een algemeen bewustzijn, een 'zonnecultuur'.

Maar we onderschatten nog de schadelijke invloeden van een andere vijand waarover we tot voor kort eigenlijk nauwelijks iets hoorden: milieuvervuiling. Eigenlijk begint zich nu pas langzaam een cultuur rond dit item te vormen. We weten allemaal dat milieuvervuiling (met name luchtvervuiling) slecht is voor ons lichaam (denk aan astma, aan steeds vaker voorkomende allergieën). Maar niet alleen tast milieuvervuiling onze gezondheid aan, we worden er ook niet mooier op! De constante blootstelling aan milieuvervuiling leidt tot een versnelling van het verouderingsproces. Daarom moeten we onze huid ook tegen deze externe factor goed beschermen.

Hoe kunnen we het verouderingsproces van onze huid tegengaan/vertragen? Het antwoord op deze vraag ligt nu voor de hand: door je huid tegen externe factoren te beschermen en zo goed te verzorgen. Hoe ouder we zijn hoe belangrijker de verzorging van onze huid.

Allereerst is het van belang om je huid te beschermen tegen de zon. De huid moet bovendien voortdurend goed gehydrateerd worden met een vochtinbrengende crème, zeker na de zomer. Dit om rimpels te voorkomen of te vervagen. Ook al is uit een recent onderzoek gebleken dat niet rimpels maar veeleer het verlies aan 'compactheid' van de huid 'schoonheidsprobleem nummer 1' is. Niet altijd worden rimpels als negatief ervaren, zeker niet door mannen. Rimpels geven een indicatie van onze 'rijpheid', van onze levenservaring en levenswijsheid. Ze kunnen ons gezicht meer 'karakter' geven. Het verlies van compactheid van de huid daarentegen zorgt voor een vermoeid en getekend gezicht. In de loop der jaren wordt de huid slapper en daardoor 'vervagen' de oorspronkelijke vormen. Onze uitdrukking verandert. We zien er ouder uit. Dit 'verslappingsproces' begint al op jonge leeftijd, als we 28, 30 jaar zijn, en hangt met name af van externe factoren.

Wat kun je ertegen doen? Het is aan te raden om in ieder geval vanaf je dertigste altijd een dagcrème te gebruiken (alleen al om je huid te beschermen tegen de externe factoren waaraan deze in de loop van de dag wordt blootgesteld). Is de huid nog relatief jong dan hoeft nog geen nachtcrème gebruikt te worden. Als we het over een jonge huid hebben, bedoelen we een huid met weinig rimpels, weinig lijnen en een overwegend glimmende (en dus vette) huid. Vergeet ook de huid van je hals niet!

Ook de huid rond onze ogen heeft het zwaar te verduren. Je kunt de huid rond je ogen het beste al vroeg (en zeker na je 25ste) verzorgen met een speciale oogcrème. Dit is met name van belang als je op (een slecht geventileerd) kantoor voor de computer werkt, verstoken van natuurlijk (dag)licht. Onder deze omstandigheden is een oogcrème/-gel een absolute must. Eigenlijk is een gel beter dan een crème, want een gel trekt sneller in de huid. Anders dan je zou denken, is het met name van belang om 's morgens de huid rond je ogen te verzorgen. Breng je 's avonds oogcrème aan dan zou dit wel eens 'te zwaar' voor je huid kunnen zijn. Juist gedurende de nacht is de huid in beweging. Je zou dit natuurlijke proces kunnen verstoren en vermoeide, gezwollen ogen kunnen het gevolg zijn. Zorg er verder voor dat je altijd een speciaal oogproduct gebruikt. De huid rond je ogen is immers veel dunner en gevoeliger dan de rest van je gezichtshuid.

Verder is het van belang om de huid goed schoon te houden. Was je huid daarom in ieder geval 's avonds goed (gebruik daarvoor een mild product). Je verwijdert hiermee vuil en smog die zich in de loop van de dag op je huid hebben vastgezet. Wil je het helemaal volgens het boekje doen, dan maak je rond de seizoenswisseling een afspraak met de schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling (ja, ook mannen kunnen een gezichtsbehandeling laten doen!). Tijdens zo'n behandeling wordt de huid grondig gereinigd en worden eventuele zwarte puntjes (mee-eters) op verantwoorde wijze verwijderd.

We zijn dus in staat om ouderdomsverschijnselen van de huid adequaat te bestrijden of in ieder geval te vertragen, zonder dat we daarvoor ingrijpende, kostbare en vaak ook riskante ingrepen moeten ondergaan. Het allerbelangrijkste is dat je de juiste producten kiest en deze tijdig aanwendt. Laat je, als je zelf niet weet wat goed voor je is, adviseren door je schoonheidsspecialiste of door de deskundige in de parfumerie.

ADVERSUS


Vond je dit artikel leuk of nuttig?
Blijf in contact met ADVERSUS. Schrijf je in voor de wekelijkse gratis nieuwsbrief

MEER OP ADVERSUS    
Kapsels heren 2014

16 Korte herenkapsels 2014. Kies jouw kapsel!

Loop vooruit op de haartrends met een modern kort... [kapsels]

Kapsels heren 2014

Korte herenkapsels. Styling tips en kapsel foto's

Korte kapsels met een lange... [kapsels]

fitness

Sneller een gespierd en strak lijf?

Hoe vaak zie je in de sportschool niet... [lees]

Gezond eten voor een strak lijf

Moeten we de lente en een strak zomerlijf... [lees]

Afvallen met fitness

Over afvallen door middel van fitness hoor je van alles en nog wat... [lees]

Voeding voor je spieren
Wil je spieren ontwikkelen dan is trainen... [lees]

MAANDHOROSCOOP: APRIL - KLIK HIER
Meld je aan voor onze nieuwsbrief


BEAUTY EN WELZIJN
Kapselfoto's. Zo style je je haar
16 Korte herenkapsels. Kies jouw coupe!
Tip bij dunnend haar
Goed scheren voor een mooie gezichtshuid
Haarverzorging voor de man
Tips voor gezond haar
Ben jij bang voor mooie vrouwen?
Overwin je onzekerheid over je uiterlijk
Eet je mooi!
De beste grooming en beauty tips voor de man
Is lang haar iets voor jou?
Welk kapsel past bij jouw gezicht?
Haaruitval? Dit kun je ertegen doen
Streef naar een optimale lichamelijke vorm
Verzorging van de huid
Aandacht voor details
Aandacht voor je haar
Aandacht voor je kleding
Winter op de ski's. Verzorg je huid goed
Bleekjes om de neus? Geef je uiterlijk een boost
Je hoeft niet knap te zijn om bij de vrouwen in de smaak te vallen
Is het bloempot kapsel terug. Steile lokken en pony's
GADGETS VOOR MANNEN
BMW i8 sportcoupé

De BMW i8 is 4.689 mm lang, 1.942 mm breed en 1.293 mm hoog. Het is een sportcoupé met klassieke stijlelementen, zoals... [lees]

OP TRENDYSTYLE DEZE WEEK
Zijn jouw nagels in vorm?
Nagellak is in de mode en deze trend biedt ons de gelegenheid om onze nagels... [Lees]
Nu focussen op benen en billen
De winter is een ideale periode om je lichaam voor te bereiden op… de zomer... [Lees]

Wat zegt jouw zwembroek over jou?
Haarverzorgings tips en hippe kapsels
Hoe kleed je je voor een sollicitatie gesprek?

OP TRENDYRECEPTEN.NL
CHOCOLADEMOUSSE
Recycle overgebleven paaseieren tot een mousse

Hoeveel chocolade-eieren heb jij nog over van de Paasdagen? Hier is een simpel maar overheerlijk idee om de Paaseieren te recyclen... [Recept]

LEES ADVERSUS OP JE SMARTPHONE OF TABLET. SCAN DEZE CODE :-)

DOUBLESPEAK PUBLISHING GROUP
www.margherita.net
www.trendystyle.net
www.adversus.it
www.adversus.nl
www.adversus.com
www.adversus.asia
www.trendystyle.asia
www.trendystyle.com.hk
www.theblondepotato.nl
www.trendyrecepten.nl
www.margherita.com
www.doublespeakpublishing.com
THE BEST OF THE BEST ON ADVERSUS
SCHRIJF JE IN VOOR DE ADVERSUS NIEUWSBRIEF
Kapselfoto's herfst winter 2014 2015Welk kapsel past bij jouw gezicht?
Houd bij het kiezen van je kapsel rekening met de vorm van... [kapsels]
Goed scheren voor een mooie gezichtshuid

Over scheren kun je nooit genoeg... [beauty]

Borstspieren trainen

In dit artikelen willen we een paar voorbeelden van borstspiertrainingen beter... [fitness]

MODE

KLEDINGADVIES

MODEL WORDEN

MODESHOWS

STREETSTYLE

TOPMODELLEN

BEAUTY

BEAUTY EN KAPSELS

HAARVERZORGING

HUID EN MAKEUP

KAPSELS

ZON EN ZEE

FITNESS

AFVALLEN

PERSONAL TRAINER

SPIEREN TRAINEN

HOTSPOTS

INTERVIEWS

LIFESTYLE

MAANDHOROSCOOP

HOROSCOOP 2014

AUTO'S

REIZEN

GADGETS

LIEFDE / RELATIE

RELATIE

VERLEIDEN

SEKSUALITEIT

WELZIJN

KAPSELS 2014