Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Beauty man | Huid & mannen | De mannenhuid en huidverzorging

De mannenhuid. Waarom jouw huid anders is dan die van je vriendin

De mannenhuid is anders dan de vrouwenhuid. Een goede huidverzorging begint dan ook met een beetje kennis over je huid.

DOOR ADVERSUSMannen besteden steeds meer aandacht aan hun huid. Huidverzorging is geen taboe meer. Veel gezichtsverzorging voor de heren begint in de badkamer van haar, met een lik crème uit haar kostbare potjes. De mannenhuid is echter anders dan de vrouwenhuid. Een beetje kennis op dit gebied kan geen kwaad. Laten we eens kijken wat de verschillen zijn en wat nu precies karakteristiek voor de mannenhuid is.

De karakteristieken van de mannenhuid worden vooral gedicteerd door de aanwezigheid van testosteron, het mannelijke hormoon. Dit verklaart de verschillen tussen een mannen-en een vrouwenhuid. De huid van de man is vaak dikker en ook vetter omdat de talgklieren sterker geprikkeld worden. Een mannenhuid ziet er daarom ook vaak vetter uit dan die van een vrouw en neigt eerder tot acne.

Over het algemeen vertoont een mannenhuid pas later dan de vrouwenhuid tekenen van huidveroudering. Dit komt doordat de hoeveelheid collageen in de man constanter in de tijd afneemt dan bij de vrouw. Daardoor ontwikkelen zich ook minder snel diepe rimpels.

Het vele scheren echter maakt de mannenhuid wel kwetsbaarder en vatbaar voor irritaties en folliculitis (ontsteking van de haarfollikelen). Maar er lijkt ook een voordeel aan scheren verbonden te zijn. Het zou namelijk wel eens zo kunnen zijn dat het dagelijkse scheren - een mechanische peeling voor de huid - op een of andere manier een stimulans vormt om nieuwe huidcellen te genereren en de huidweefsels ondersteunt.

ADVERSUS
In samenwerking met www.trendystyle.net


 

MEER OP ADVERSUS