Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Beauty man | Huid & mannen | Tips voor een stralend uiterlijk

Tips voor een stralend uiterlijk Hier zijn een paar praktische tips voor een stralend en gezond uiterlijk, met bijzondere aandacht voor de verzorging van het gezicht. Het is weer lente en dan krijgen we allemaal steevast zin om iets aan ons uiterlijk te doen. Let maar eens op hoe vol het opeens in de sportschool is, hoeveel joggers we opeens in de parken zien en hoeveel reclames afslankproducten promoten.

Opvallend is dat er maar weinig aandacht wordt besteed aan gezichtsverzorging, terwijl je gezicht toch je visitekaartje is. De tips die je hieronder vindt, slaan dan ook grotendeels op de gezichtsverzorging. Je kunt ze gemakkelijk zelf thuis in praktijk brengen zonder dat het je een fortuin kost. Als het goed is, geven ze direct resultaat. Het zal iedereen opvallen dat je er stralend uitziet, maar niemand zal precies begrijpen hoe dat nu komt.

We hebben het hier niet over lange en kostbare schoonheidsbehandelingen, maar geven je alleen maar een paar verzorgende tips die je uiterlijk kunnen verbeteren en die je slechts een paar minuten per dag zullen kosten. Je kunt alle tips volgen of alleen die tips kiezen waar jij het meest behoefte aan hebt. Kies zelf maar.

Gezichtshuid: scrubben maar!
De gezichtshuid van de man is in de regel vetter en minder glad dan die van de vrouw. De huid kan er soms een beetje vaal en kleurloos uitzien en de huid is niet altijd even schoon ten gevolge van smog, weinig verzorging, levensstijl, sigaretten en alcohol. Om ervoor te zorgen dat de huid er weer stralend en gezond uitziet, raden wij je een schoonheidsproduct aan dat de vrouwen maar al te goed kennen: de scrub. In elke supermarkt, bij de afdeling crèmes, vind je de juiste producten voor een gezichtsscrub. Let wel op dat je niet per ongeluk een scrub voor het lichaam koopt. Die zijn in de regel agressiever dan de scrubproducten voor de gezichtshuid. De werking van de scrub is heel simpel. Het is een crème met kleine korreltjes. De crème masseer je over de gezichtshuid (die vaak vochtig moet zijn - lees de aanwijzingen op de verpakking). Door de weerstand met de kleine korreltjes worden de dode huidcellen verwijderd, wordt de huid gereinigd en kunnen de huidcellen beter 'ademen'. Een scrub per week - voor het scheren onder de douche bijvoorbeeld - zal je huid een glanzend en gezond aangezicht geven.

Gezichtshuid: een vochtinbrengende crème
Direct na de scub is het zaak de gezichtshuid te verwennen met een vochtinbrengende of voedende, maar in ieder geval niet al te vette crème. Vanwege de scrub worden de werkzame stoffen extra goed door de huid opgenomen. Na de ietwat agressieve scrub heeft je huid bovendien behoefte aan een crème. Maak er gewoonte van om iedere morgen een dagcrème te gebruiken, het liefst met een UV-filter om vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Anders dan men wel denkt, is een dagcrème belangrijker dan een nachtcrème omdat de crème de huid beschermt tegen externe factoren (smog, airconditioning, zon, wind, sigarettenrook) waaraan de huid overdag wordt blootgesteld.

Gezichtshuid: zelfbruinende crèmes
Als je geen zin of tijd hebt om een beetje te genieten van het voorjaarzonnetje (als die schijnt, tenminste), dan kun je altijd een zelfbruinende crème gebruiken. De beste en grote merken staan voor kwaliteit, en die is de afgelopen jaren zeer verbeterd. De tijden dat je direct zag dat iemand een zelfbruinende crème had gebruikt zijn voorbij. De kleur is natuurlijker geworden en de crèmes zorgen voor een egaal tintje. Als je meer wilt weten over zelfbruinende crèmes, klik dan hier.

De mond, de lippen
Doorgaans zul je eerder mannen met gebarsten lippen zien dan vrouwen. Waarom? Omdat mannen vaak niet de moeite nemen om hun lippen behoorlijk te verzorgen. Jammer, want gebarsten lippen of lippen met kloofjes en velletjes zijn nu niet bepaald aantrekkelijk. Dus verzorg je lippen goed. Weinig mannelijk? Wie zegt dat? Er is maar heel weinig nodig voor een verzorgde en aantrekkelijke mond (meisjes letten vaak op de mond van een man). Kleine velletjes verwijder je door met een (niet al te harde) tandenborstel over je lippen te borstelen. Maar dat niet alleen: de huid wordt er ook sterker door, je lippen worden gladder en roder omdat je de microcirculatie stimuleert. Gebruik verder regelmatig een lippenbalsem om je lippen te beschermen en te verzorgen. Als je iets meer kunt uitgeven, kun je het beste een verzorgende lippenbalsem in de parfumerie kopen. Je hebt dan echt een kwalitatief goed en verzorgend product. Pas op met zeer goedkope producten. Ze kunnen dan wel lekker ruiken en tijdelijk verlichting geven, maar op den duur kunnen ze meer schade aanrichten dan goed doen.

Mooie tanden voor een verleidelijke glimlach
Een ander kenmerk van de mannen in het algemeen (prettige uitzonderingen daargelaten), is dat mannen meer geneigd zijn dan vrouwen om hun tanden te verwaarlozen. Spierwitte tanden voor een verleidelijke tandpastaglimlach kun je dan wel vergeten. Dus doe er wat aan. Probeer je tanden drie keer per dag en zonder haast te poetsen. Wil een poetsbeurt effectief zijn dan zul je tenminste twee minuten moeten poetsen. Let er maar eens op hoelang je gewoonlijk poetst. Wedden dat het merendeel van onze lezers niet langer dan 30 seconden de tandenborstel vasthoudt? Probeer - voorzover effectief - altijd een tandpasta voor 'witte tanden' te kiezen. Verwacht er geen wonderen van. Maar als je de keuze hebt tussen een wittetanden-tandpasta en een gewone tandpasta, waarom zou je dan niet voor de eerste kiezen? Je weet maar nooit. Wil je op zeker gaan, dan kun je je het beste tot je tandarts wenden. Er bestaan methodes die - als ze door een tandarts worden uitgevoerd - zeer zeker goede resultaten geven. In verschillende Europese landen zijn er bovendien 'do it yourself'-pakketten verkrijgbaar die je in de gelegenheid stellen om thuis zelf je tanden te witten. Sommige pakketten lijken ons betrouwbaar en professioneel, maar raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

Scheren
Als je het eerste het beste scheermesje dat je in de supermarkt tegenkomt gebruikt om je te scheren, dan is het misschien tijd dat je wat bewuster gaat kiezen. Duurdere scheermesjes geven vaak de beste resultaten en voorkomen pijnlijke en onesthetische schrammetjes en verwondingen. Gebruik na het scheren een verzachtende en vochtinbrengende crème of lotion, want iedere scheerbeurt is keer op keer weer een 'trauma' voor je gezichtshuid.

Wallen en kringen
We hebben al verschillende artikelen aan wallen en kringen, een veelvoorkomend probleem, gewijd. Klik hier om meer over wallen en kringen te lezen.

De wenkbrauwen
Met het argument 'wenkbrauwen' begeven wij ons op omstreden terrein. Veel lezers zijn misschien van mening dat de verzorging van de wenkbrauwen niet mannelijk genoeg is. Wij respecteren deze mening maar gaan toch op dit argument in voor degenen die er niet zo over denken. Dikke en 'wilde' wenkbrauwen zijn weinig aantrekkelijk en geven het gezicht een 'onrustige' uitdrukking. Met een pincet kun je je wenkbrauwen voorzichtig ordenen. Houd daarbij de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen aan. Kom niet aan het gedeelte aan de bovenkant van je wenkbrauwen, maar verwijder alleen de haartjes aan de onderkant die buiten de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen groeien. Sommige wenkbrauwharen zijn langer dan andere en steken lelijk uit. Ook die haren mag je verwijderen. Heb je doorlopende wenkbrauwen dan kun je voorzichtig het stukje boven je neus vrijmaken. Je kunt dat beter beetje bij beetje doen, en niet in een keer. Je kunt dan zelf rustig aan de nieuwe vorm wennen. Weet je niet goed, hoe je te werk moet gaan, wend je dan tot een schoonheidsspecialiste. Is je vriendin ruimdenkend dan kun je het 'klusje' ook aan haar overlaten.

Neus- en oorharen
Vooral na een bepaalde leeftijd lijkt het wel of deze haren hun eigen leven gaan leiden. Lach maar niet als je nog jong bent. Jij beurt komt nog wel. Verwijder deze haren tijdig, want geen vrouw zal ze op prijs stellen. Bovendien zorgen 'overtollige' haren voor een onverzorgd uiterlijk.

Dit is het. Niets bijzonder. Alleen maar een paar kleine wijzigingen in je uiterlijk. Het resultaat is gegarandeerd en onmiddellijk. Geen mens zal begrijpen wat je precies hebt veranderd, maar je zult merken dat veel mensen om je heen je zullen vragen hoe het komt dat je er zo goed uitziet. Vertel ze dat je in deze periode bijzonder gelukkig bent, zonder dat je je kleine beautygeheimpjes prijsgeeft.

ADVERSUS
In samenwerking met www.trendystyle.net


 

MEER OP ADVERSUS