Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Beauty man | Kapsels 2015 | Kapsel trend: het undercut kapsel

Kapsel trend. Zo ziet het moderne undercut kapsel eruit

De hair stylisten kunnen blijven roepen dat undercut kapsels uit de mode zijn, de streetstyle scene laat een heel ander beeld zien.

DOOR ADVERSUSUndercut kapsel
Undercut kapsel

Undercut kapsels zouden, volgens de 'officiële' kanalen althans, allang uit de mode zijn, of in ieder geval zouden we geen undercut meer moeten laten knippen. De streetstyle scene laat echter een heel ander beeld zien.

De undercut blijft geliefd onder modebewuste jongeren. Wel heeft deze kapseltrend in de loop van de seizoenen veranderingen ondergaan. De scherpe 'voetballers-undercut' met agressieve en strakke lijnen heeft plaats gemaakt voor vloeiende lijnen en softere coupes.

De lengte bovenop het hoofd is langer dan voorheen en moet bovendien fraai gestyled zijn. Dit vereist enige handigheid maar oefening baart kunst. Iedereen kan het leren.

Verder moet ook de overloop van de langere naar de kortere haarlengte vrij vloeiend zijn. Het haar aan de zijkanten mag bovendien best wat langer blijven. Dat geldt ook voor de bakkebaarden.

En verder kun je met bijzondere details spelen, zoals in deze coupe die we tijdens de Paris Fashion Week spotten en fotografeerden. De lange bovenlengte loopt hier naar achteren door. Dit voegt een persoonlijke noot aan deze coupe toe.

Undercut kapsel

Undercut kapsel

 

MEER OP ADVERSUS