Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Beauty man | Kapsels 2016 | Herenkapsels met krullen

Haartrends, kapsels en baarden voor 2016. 4 Toplooks

Kortere baarden, langere haarlengtes, een beetje rock maar vooral 'brave jongen/ideale schoonzoon'-kapsels. Dit zijn de toptrends voor voorjaar 2016.

DOOR ADVERSUSHerenkapsel
Brave jongens- look bij Corneliani, ph. Charlotte Mesman

Het jaar 2016 brengt een paar nieuwigheden op het gebied van de haartrends, kapsels en grooming. We nemen afscheid van de lange hipster baarden en de houthakkersstijl. De mood voor 2016 is clean, natuurlijk, easy going; de look is die van 'brave jongen' en/of 'ideale schoonzoon'. Verder blijven we wat lichte rock invloeden zien en is de buzz cut terug.

De schaar in 'Long John'

Herenkapsel
De baarden worden korter, Dolce & Gabbana

Ben je het afgelopen gehecht geraakt aan 'Long John' (baard), dan kom je met de jaarwisseling voor een dilemma te staan. De lange hipster baard is uit de mode (en gratie), aldus de boodschap die we van de catwalks meekrijgen. Een definitief afscheid wordt het echter niet want volgens de trends mag een korte baard nog wel. De schaar erin dus maar je hoeft (nog) niet met de wangen bloot.

Wilde krullen en schouderlang sluik haar

Waar het jaar 2016 ons aan de ene kant van haarlengte berooft (zie 'Long John'), krijgen we dat op een ander vlak weer terug. Langere haarlengtes komen weer in de mode. We signaleerden al meerdere malen de jaren '70 krullenbossen (lange krullen zijn in) maar ook lang sluik haar komt terug. Met een lichte rock twist en tot op de schouders (maar niet langer dan dat). Dit soort haarstijlen draag je lekker natuurlijk, zonder (zichtbaar) product en met een middenscheiding. Gitaar om je nek en daar ga je!


Schouderlang haar bij Dsquared2, ph. Charlotte Mesman

De buzz cut

Herenkapsel
Buzz cut met wat langere bovenkant bij Antonio Marras, ph. Charlotte Mesman

Geen trend zonder tegentrend. De buzz cut die in 2015 al zijn entree deed, nemen we mee naar het jaar 2016. Superkorte, militaire hair cuts zijn weer hot. Overigens mag er best een beetje variatie in zitten. Zo kun je het haar bovenop je hoofd net iets langer laten zodat er een spannende beweging in dit overigens heel gelijkmatige kapsel komt te zitten.

De preppy hair look met zijlok

Herenkapsel
De 'brave jongens'-look bij Corneliani, ph. Charlotte Mesman

Herenkapsel
De 'brave jongens'-look bij Burberry, ph. courtesy of Burberry

De topper van 2016 is echter de 'brave jongens'-look met glad geschoren wangen en een goed geknipt niet te kort maar ook niet te lang kapsel. De look is clean, eenvoudig en serieus. De scheiding gaat rigoureus opzij zodat je een lok krijgt waar je al naar gelang de situatie een heel klassieke draai of een wat wildere touch aan kunt geven. Voor overdag (en tijdens de kantooruren) breng je de lok netjes opzij met wax zodat het voorhoofd vrij komt. 's Avonds haal je een hand door je haar en geef je de lok beweging waardoor de look vrijer, minder preppy en heel wat sexyer wordt.

 

MEER OP ADVERSUS