Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style
Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten  

Home | Beauty man | Lichaamsverzorging | Wat doe je tegen bloeddoorlopen ogen?

Wat doe je tegen bloeddoorlopen ogen?

Bloeddoorlopen ogen kunnen zorgen voor een vermoeide blik, ook al heb je misschien de klok rond geslapen...

DOOR CHARLOTTE MESMANRode, gezwollen adertjes vertroebelen je heldere oogopslag en geven je een aanblik alsof je tot in de kleine uurtjes doorgefeest hebt. Terwijl je juist het liefst iedere nieuwe dag met een fris en uitgerust uiterlijk tegemoet wilt zien.

Er zijn verschillende oorzaken voor bloeddoorlopen ogen. En als je de oorzaken kent, dan is het ook gemakkelijker om er iets aan te doen.

1. Slaaptekort (dus toch!). Zorg ervoor dat je voldoende nachtrust krijgt.

2. Teveel alcohol. Ook hier is gemakkelijk iets aan te doen. Gewoon wat minder diep in het glaasje kijken :)

3. Roken of het verblijven in rokerige ruimtes. Rook je zelf dan is de oplossing natuurlijk: stoppen (en niet alleen om van je rode ogen af te komen). Op het punt van rokerige ruimtes is de wetgeving ons de laatste tijd al heel wat tegemoet gekomen.

4. Allergieën. In dit geval is het raadzaam een arts te raadplegen.

5. Het gebruik van contactlenzen. Bij sommige mensen zorgt het langdurig dragen van contactlenzen voor rode ogen. Overleg in dit geval met de opticien of huisarts voor een oplossing (bijvoorbeeld de lenzen minder lang dragen).

6. Een verkeerd gebruik van contactlenzen. Iedere contactlensdrager weet dat je ogen droog worden als je ze tijdens het lenzen dragen langere tijd dichthoudt. Dus slaap niet met lenzen (ook geen middagdutje, tenzij je speciale lenzen hebt), doe je lenzen uit tijdens een gezichtsbehandeling of massage en vraag je af of het wel een goed idee is om ze naar het strand te dragen, vooral als je van plan bent om heerlijk in de zon te gaan dutten. Heb je erg gevoelige ogen, dan zal zelfs het föhnen van je haar tot droge en rode ogen kunnen leiden. Zet je lenzen in dat geval pas na het föhnen in.

7. In je ogen wrijven. Een slechte gewoonte! Niet alleen omdat je je ogen door het wrijven kunt irriteren maar ook omdat je vuil in je ogen kunt brengen.

8. Droge lucht. Rode ogen kunnen ook ontstaan door de droge lucht van de verwarming of de airconditioning. In dit geval kan het gebruikelijke bakje water of een luchtbevochtiger uitkomst bieden.

9. Irritante stoffen zoals make-up, zeep, tandpasta en shampoo (wie kent deze niet!), oogmake-up remover, chloor en zeewater, om er maar een paar te noemen. In de laatste twee gevallen kan een zwembril de oplossing vormen. In de eerste gevallen is het goed om te beseffen dat je voorzichtig met je ogen moet omspringen. Probeer bij het opmaken, haar wassen en verwijderen van make-up zo zorgvuldig mogelijk te werk te gaan. Maak vieze ooghoeken niet met je nagels of vingers schoon maar gebruik een schone, vochtige tissue of een schoon wattenstaafje.

10. Langdurig televisiekijken of op de computer werken. Las rustpauzes voor je ogen (maar ook voor geest en lichaam) in.

11. Luchtverontreiniging. Ook hier is vermijden natuurlijk het sleutelwoord ook al weten we dat dat niet altijd mogelijk is.

12. Droge ogen. Heb je last van droge ogen, overleg dan met de opticien of oogarts. Kunsttranen kunnen verlichting geven.

13. Ontstekingen en infecties, en ziekten als hoge bloeddruk. In dit geval is het natuurlijk raadzaam om direct een arts te raadplegen.

14. Ironisch genoeg schijnt ook het overmatig gebruik van oogdruppeltjes tegen rode ogen het probleem op den duur te kunnen verergeren. De druppeltjes vernauwen de bloedvaatjes waardoor het rood verdwijnt, maar eenmaal uitgewerkt zouden de bloedvaten meer kunnen opzwellen dan gewoonlijk.

ADVERSUS
in samenwerking met trendystyle.net

MEER OP ADVERSUS
MAANDHOROSCOOP
Horoscoop van de maand: KLIK HIER!
KAPSELS

De allernieuwste haartrends voor najaar 2017

Zoek op ADVERSUS

FOLLOW ADVERSUS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Met onze gratis nieuwsbrief houden wij onze lezers op de hoogte van de publicaties en nieuwtjes op ADVERSUS


MEER OP ADVERSUS

[an error occurred while processing this directive]
Style&Mannen
met ADVERSUS.NL
Modellen
Fashion modellen

Fashion modellen op ADVERSUS

Fitness op ADVERSUS

De fitness rubriek op ADVERSUS

TOPMODELLEN

Video: Nederlands topmodel Imaan Hammam

Imaan Hammam heeft de allure van een jaren '80 supermodel. Wat een uitstraling heeft deze Nederlandse... [fashion]

Fashion trends en streetstyle op ADVERSUS
Streetstyle

De allernieuwste trends rechtstreeks van de catwalk en de straat tijdens de Fashion Weeks

Liefde en relatie op ADVERSUS
Liefde en relatie

Wat gaat er in het brein van de dames om? Ontdek het op ADVERSUS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Met onze gratis nieuwsbrief houden wij onze lezers die zich daarvoor
hebben aangemeld op de hoogte van de publicaties en nieuwtjes op ADVERSUS