Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style
Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten  

Home | Beauty man | Lichaamsverzorging | Manscaping

Manscaping. Dit vindt zij ervan

Het scheren (of niet scheren) van lichaamshaar is voor heren geen taboe meer. We hebben tijden gehad dat al het lichaamshaar eraf moest en op dit moment - maar dat hoeven we je niet te vertellen - staat vooral de gezichtsbeharing in het middelpunt van belangstelling.

DOOR CHARLOTTE MESMANOver baarden willen we het vandaag even niet hebben (eerlijk gezegd hebben we er meer dan genoeg van), maar wel over de rest van het lichaamshaar. Wat mag blijven zitten en wat mag/moet eraf?

Laten we vooropstellen dat het ieders persoonlijke keuze is. 'To groom or not to groom' is een vraag die jij alleen voor jezelf kunt beantwoorden. Je moet doen waar jij je goed bij voelt en wat bij jou past. Een goed afgetraind lichaam mag best helemaal glad, het wordt wat minder mooi als je kilo's teveel met je meetorst.

Maar er zijn wel wat trends op manscape-gebied. Op het ogenblik mag een 'echte' man wel wat haar hebben. Een supergladde borstkas is uit. Een beetje trimmen is deze zomer meer dan genoeg.

Zouden we je wat regeltjes moeten geven, dan luiden die als volgt (en hierbij laten we ons vooral leiden door de mening van het vrouwelijk schoon):

1. Kom niet aan je wenkbrauwen! Het bijwerken van je wenkbrauwen is een no-no. Alleen een monobrauw mag je - heel voorzichtig en alleen in het gedeelte boven je neus - een beetje shapen.

2. Neushaar en oorhaar mag (lees: moet) je verwijderen. Er bestaan speciale tondeuses voor (die je de pijn van het verwijderen van neushaar met een pincet besparen!).

3. Ook het haar in je nek verdient de nodige aandacht. Meestal zorgt je kapper daar wel voor maar houd het ook zelf in de gaten. Een cleane nek maakt onderdeel uit van een verzorgd uiterlijk.

4. Borsthaar is heel persoonlijk. Is het nogal lang of dik dan mag je het trimmen. Ben je super in vorm dan mag je het ook helemaal weghalen. Dit is iets persoonlijk.

5. Rughaar wordt door de dames gewoonlijk niet erg op prijs gesteld. Kort trimmen is een goede optie. Weet je er geen raad mee, laat je dan eens adviseren in een mannenspa.

6. En dan hebben we nog de buikstreep. Wat moeten we daarmee? Vrouwen zien er liever niet al teveel van. Je kunt 'm trimmen. Het is een persoonlijke kwestie. Datzelfde geldt voor de 'lage zones'. Dat mag jij helemaal zelf bepalen!

ADVERSUS

MEER OP ADVERSUS
MAANDHOROSCOOP
Horoscoop van de maand: KLIK HIER!
KAPSELS

De allernieuwste haartrends voor najaar 2017

Zoek op ADVERSUS

FOLLOW ADVERSUS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Met onze gratis nieuwsbrief houden wij onze lezers op de hoogte van de publicaties en nieuwtjes op ADVERSUS


MEER OP ADVERSUS

[an error occurred while processing this directive]
Style&Mannen
met ADVERSUS.NL
Modellen
Fashion modellen

Fashion modellen op ADVERSUS

Fitness op ADVERSUS

De fitness rubriek op ADVERSUS

TOPMODELLEN

Video: Nederlands topmodel Imaan Hammam

Imaan Hammam heeft de allure van een jaren '80 supermodel. Wat een uitstraling heeft deze Nederlandse... [fashion]

Fashion trends en streetstyle op ADVERSUS
Streetstyle

De allernieuwste trends rechtstreeks van de catwalk en de straat tijdens de Fashion Weeks

Liefde en relatie op ADVERSUS
Liefde en relatie

Wat gaat er in het brein van de dames om? Ontdek het op ADVERSUS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Met onze gratis nieuwsbrief houden wij onze lezers die zich daarvoor
hebben aangemeld op de hoogte van de publicaties en nieuwtjes op ADVERSUS