Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Boeken | VITTORIO SELLA Pionier in de bergfotografie

VITTORIO SELLA
Pionier in de bergfotografie

Vanaf de laatste decennia van de negentiende eeuw realiseerde Vittorio Sella (1859-1943) baanbrekend werk met zijn bergfotografie dat tot op de dag van vandaag ongeëvenaard is. Het werk dat hij produceerde, betekende een keerpunt in de geschiedenis van de fotografie in termen van esthetische kwaliteit, techniek en omvang.

Vanaf zijn twintigste klom en fotografeerde Sella in de Alpen, en maakte hij expedities naar Alaska, de Kaukasus en Afrika. Op zijn vijftigste beklom hij nog de K2, de op één na hoogste berg ter wereld. Gedurende alle expedities waar Sella deel van uitmaakte werd meteorologisch, geologisch en botanisch onderzoek gedaan. In de Alpen is de beroemde Sella-route naar hem vernoemd.

In dit kingsize boek zijn voor het eerste de beste foto's gepubliceerd uit het archief van de Fondazione Sella in Biella. Het zijn bijzondere reproducties die, afhankelijk van de omstandigheden, werden gemaakt van originele negatieven of positieven. De foto's van Vittorio Sella - genomen op de hellingen en de toppen van de mooiste bergen van onze planeet - zijn onderscheidend door de nauwkeurigheid waarmee ze genomen werden. Het boek bevat twee uitklapbare panoramafoto's.

OVER : VITTORIO SELLA
Sella wordt nog steeds aanzien als een van de beste bergfotografen ter wereld.

TECHNISCHE INFO
EAN 9789089896193
BESCHIKBAAR: Verschenen
FORMAAT: 30cm x 38cm
VERSCHIJNINGSDATUM: 31/10/2014
AFWERKING: Gebonden
DRUK: 1
AANTAL PAGINA'S: 240
NUR OMSCHRIJVING: Bergsporten, Fotoboeken
UITGEVER: Uitgeverij Terra

 

MEER OP ADVERSUS