Crème brûlée. Zelf maken

creme-brulee-01
Crème brûlée

Liefde gaat door de maag. Mannen die (kunnen) koken zijn onweerstaanbaar. Zeker als het op zoete dingen aankomt. Probeer deze crème brûlée. Gemakkelijker dan je denkt, maar dat vertel je haar natuurlijk niet 🙂


Ontvang de nieuwsbrief van ADVERSUS in je mailbox. Klik hier om je in te schrijven.

Ingrediënten voor 4 tot 6 porties

  • 2 eetlepels suiker voor de crème plus extra suiker voor de gekarameliseerde bovenlaag
  • 4 eieren, alleen de eierdooiers
  • 60 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 1 citroen, de gewassen schil (aan een stuk)
  • Amaretto di Saronno
  • [Optioneel: 250 ml slagroom]

Benodigdheden

  • Ovenbestendige dessertschaaltjes
  • Oven

Bereiding

Doe 2 eetlepels suiker in een kom.

Scheid de eierdooiers van het eiwit en doe de dooiers bij de suiker in de schaal.

Klop de eierdooiers en suiker op tot een zachte crème.

Voeg de melk toe en klop alles tot een glad mengsel.

Voeg de bloem toe en meng klop alles goed door elkaar tot een zachte crème.

Was de citroen en verwijder de schil in één stuk (zodat je ‘m straks gemakkelijk uit de crème kunt verwijderen).

Doe de crème in een pannetje, doe de citroenschil erbij en verwam de crème op een laag vuur (het zou helemaal perfect zijn als je de crème au bain marie verwarmt).

Breng de crème (langzaam) aan de kook en laat nog ongeveer 30 seconden doorkoken. Haal de crème van het vuur en verwijder de citroenschil.

[Optioneel: klop de slagroom op en schep deze door de crème tot een egaal en glad mengsel.]

Voeg de Amaretto di Saranno toe en schep die goed door de crème.

Verdeel de crème over ovenbestendige dessertschaaltjes (of aluminium vormpjes).

Zeef suiker over elk schaaltje.

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden Celsius (wij gebruikten een niet-geventileerde oven).

Plaats de schaaltjes in de oven, indien mogelijk recht onder een verwarmingselement.

Laat de crème in 10 tot 15 minuten stollen en karameliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.