Een baard betekent dagelijkse verzorging en veel werk. Interview met Daniële.

verzorging-baard-01
Daniele, hair stylist

De baard is (nog steeds) een trend, maar er zijn ook (jonge)heren die er al jaren geleden voor hebben gekozen. Zoals Daniele Falzone, hair stylist bij Fashion Week in Milaan. ADVERSUS interviewde hem over deze trend en de verzorging die een baard vraagt (een aspect dat niet onderschat moet worden). En wie weet het beter dan een hair stylist hoe je met een baard moet omgaan?


Ontvang de nieuwsbrief van ADVERSUS in je mailbox. Klik hier om je in te schrijven.

‘Ik heb als sinds 7, 8 jaar een baard. Sinds drie jaar draag ik ‘m vol en lang. Een baard is niet iets voor iedereen. Je moet een mooie, volle baard hebben en het is goed om te beseffen dat er veel verzorging mee gemoeid gaat. Het is veel werk.’

verzorging-baard-02
Daniele, hair stylist

‘Elke morgen was en föhn ik mijn baard. Verder gebruik ik speciale lotions om ‘m zacht te houden. Een keer per maand wikkel ik ‘m in warme lappen om het haar mooi te houden. De vorm laat ik regelmatig bijwerken door de kapper.’

‘Ik denk dat het heel belangrijk is om de juiste producten te gebruiken. Je zou misschien denken dat je je gewone shampoo en conditioner erop kunt zetten, maar de producten voor de verzorging van een baard zijn net even wat anders.’

‘Voor mij is mijn baard geen trend, het was geen trendgevoelige beslissing om ‘m te laten groeien. Nu loopt de halve wereld met een baard, maar dat zal wel weer overwaaien. Ik blijf ‘m dragen.’

En… uhm… voor diegenen die Italiaans spreken, is hier het originele video interview:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.