Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Fashion | Kledingadvies | Zo draag je zwart op zwart

Kledingtips voor mannen. Zo draag je zwart op zwart

Zwart op zwart is een look die we niet vaak meer op de catwalks zien, maar toch is het nog steeds een geliefde combinatie. Je kunt er, al naar gelang je mood en smaak, een artistieke, chique of alternatieve draai aangeven. Toch zijn er wel een aantal stijlregels voor een total black outfit. Zo gemakkelijk als het lijkt, is het niet!

Hier zijn onze tips om stijlvol in zwart gekleed te gaan:

Mix verschillende materialen

Een van de hoofdregels is: combineer verschillende materialen met elkaar. Hiermee creëer je een zekere 'diepte' in je outfit. Als je alleen gelijksoortige texturen met elkaar combineert, kan een total black look al snel saai of fantasieloos worden. Dus: draag katoen met wol, leer met katoen, tweed met katoen, enzovoorts. Speel met ruwe en gladde materialen, met min of meer glanzende materialen.

Speel met volumes

Net zoals je met materialen speelt, zijn ook de volumes en volumeverschillen bij een zwart-op-zwart outfit erg belangrijk. Zwart kleedt slank af maar een beetje vorm mag je lichaam wel hebben, zeker als je zwart draagt. Denk over de proporties na en speel met verschillende lagen over elkaar om variatie in je outfit aan te brengen anders lijkt het net of je elke dag dezelfde kleren draagt.

Let op kleurnuances

Ook in zwart zitten kleurnuances. Over zwart kan een bepaalde gloed liggen. Sommige zwarttinten hebben bijvoorbeeld een roodachtige gloed, andere een blauwige gloed. Bekijk de zwarttinten bij daglicht om de juiste combinaties te maken. Combineer zwarte kledingstukken met dezelfde ondertoon met elkaar.

Ga voor onberispelijk zwart

Draag je zwart zorg er dan voor dat het ook echt zwart is. Vaal geworden zwarte kledingstukken zijn snel armoedig. Dit geldt voor zwarte T-shirts die er vaak na enige tijd verwassen gaan uitzien (heb de moed om ze dan weg te doen) maar vooral ook voor zwarte truien (pillende wol is met name bij donkere kleuren goed te zien). Pas verder op bij het (laten) strijken van donkere overhemden. Glimmende naden zijn uit den boze!

Zwartleren details zijn trendy

Zwartleren details zijn op dit moment helemaal trendy. En dan bedoelen we niet alleen zwartleren accessoires zoals zwartleren handschoenen of een aktetas in zwart leer, maar vooral ook kledingstukken met zwartleren details (bijvoorbeeld een jasje met leren mouwen, een trui met leren schouderstukken). Verder zijn ook zwartleren kledingstukken erg hip (broeken, jacks).

Maak je look af met accessoires

Het maakt veel verschil uit of je een zwart-op-zwart outfit afmaakt met een gladleren riem of met een riem met studs. Trek niet zomaar zwart op zwart aan maar maak er een fashion look van met enkele goed doordachte accessoires.

Een klein kleuraccentje

Je kunt je zwart-op-zwart outfit nog eens extra accentueren met een klein kleurelement. Dat kan een detail zijn, maar ook één enkel kledingstuk in een laag-over-laag outfit dat nu net even niet zwart is maar donkerblauw of donkergrijs.

ADVERSUS

 

MEER OP ADVERSUS