Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Fashion | model worden | Welke fouten moet je als model niet maken?

Welke fouten moet je als model niet maken?

Zoals in elke beroep, zijn er ook in het modellenwerk fouten die je beter niet kunt maken en situaties die je beter kunt vermijden. Elisa Tintori, boeker van het fashionmodellenbureau Joy Model Management vertelt er meer over.

Wat zijn de meest gemaakte fouten van beginnende modellen en voor welke fouten zou je mannelijke modellen die aan het begin van een modellencarrière staan, willen waarschuwen? De grootste fout die je kunt maken, is alles direct willen, denk ik. Voor een geslaagde modellencarrière is er meer nodig dan geschikte maten en de juiste lengte. Ik denk dat 40% van het succes van een model afhangt van het uiterlijk en 60% hangt af van het karakter van het model en van 'geluk hebben'. Zonder karakter en persoonlijkheid kom je niet ver.

En verder moet je op het juiste moment op de juiste plek zijn. Ik kan je zoveel voorbeelden geven van modellen die het geluk hebben gehad om de juiste persoon te ontmoeten die ze naar hun waarde wist te schatten en de deur voor ze kon openen! Natuurlijk kunnen alleen personen die iets in de business te betekenen hebben je helpen.

Natuurlijk is ook je modellenbureau fundamenteel. Je bureau moet je carrière goed begeleiden. Modellen die niet luisteren en het beter weten, kunnen soms grote fouten maken. De meest gemaakte fout is van het ene naar het andere bureau overstappen in de hoop dat het dan beter gaat. Dat is een ernstige fout.

Natuurlijk mag je van bureau veranderen maar het moet niet een wanhopige zoektocht worden naar iets dat er niet is. De tijd om carrière te maken, is relatief. De een doet er één jaar over, de ander is in vijf maanden bekend en iemand als David Gandy (parfum Dolce & Gabbana) is een laatbloeier. Maar hij is wel een uitzondering!

Ik hoor wel zeggen dat je modellen één of twee jaar moet geven en als er dan niets gebeurt... dan zal er niets gebeuren, in het merendeel van de gevallen tenminste. In elk geval is het belangrijk om een goed modellenbureau te hebben, en om met dit bureau een goede feeling te hebben, want anders wordt het moeilijk!

A.C. for ADVERSUS
Met dank aan Elisa Tintori van Joy Model Management, Via San Vittore 40, Milaan, www.joymodels.com


 

MEER OP ADVERSUS