Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Fashion | model worden | Hoeveel verdien je met modellenwerk?

Hoeveel verdien je met modellenwerk? Werken als professioneel fashionmodel is moeilijk, vooral voor mannen. Er zijn minder opdrachten voor mannelijke modellen dan voor vrouwelijke modellen en de concurrentie is moordend, legt Elisa Tintori, boeker bij het professionele fashionmodellenbureau Joy Model Management in Milaan uit.

Hoe moeilijk is het om opdrachten te krijgen? Is het waar dat de markt voor mannelijke modellen moeilijker is dan die voor de vrouwen? Voor de mannen is er gewoon minder werk, er is meer concurrentie en de crisis is ook in onze sector goed te voelen. De vergoedingen voor de opdrachten zijn sterk gedaald en sommige vaste opdrachten die meerdere keren per jaar terugkwamen, worden nu beperkt tot één of twee per jaar, of soms wordt er helemaal niets gedaan.

Kun je iets meer vertellen over de hoogte van de vergoedingen voor de mannelijke modellen (ten opzichte van die voor de vrouwelijke modellen)? De vrouwelijke modellen verdienen in het algemeen beter en er is meer vraag naar. Kijk alleen maar naar de modeshows.

De vrouwenshows trekken veel meer pers dan de mannenshows en er is veel meer interesse en aandacht voor. De mannenshows betalen helaas slecht, er zijn minder shows, vooral ook in vergelijking met de andere jaren, in Milaan tenminste. Veel modeontwerpers in Milaan zien van hun shows af. Ik heb echter het idee dat in Parijs en ook New York het aantal mannenshows stijgt en dat deze shows ook steeds belangrijker worden.

A.C. for ADVERSUS
5 debember 2009
Met dank aan Elisa Tintori van Joy Model Management, Via San Vittore 40, Milaan, www.joymodels.com


 

MEER OP ADVERSUS