Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Fashion | model worden | Lengte, maten en leeftijd voor mannelijke modellen

Model worden. Aan welke uiterlijke vereisten moet je als mannelijk model voldoen? Lengte, maten en leeftijd voor mannelijke modellen Heb jij als man er ooit over gedacht om fashionmodel te worden? Dan heb je je vast afgevraagd aan welke vereisten (lengte en maten) je daarvoor moet voldoen. Hoe weet je of je geschikt bent voor het modellenwerk? We hebben deze interessante vraag voorgelegd aan Elisa Tintori, boeker (agent) van het professionele (fashion)modellenbureau Joy Model Management in de modestad Milaan. En dat is wat ze ons te vertellen had.

Aan welk uiterlijke vereisten moet je (als man) als je model wilt worden voldoen? Lengte, maten, leeftijd? Je zou kunnen zeggen dat je gewoonlijk bij de lengte begint. Je moet minimaal 1.83m zijn en maximaal 1.89m. Dit vereiste wordt gesteld vanwege de maten van de kleding. Als je te lang bent dan wordt dat een probleem (lees: te korte mouwen en te korte broekspijpen enzovoorts). Andersom geldt dat ook voor de minimumlengte van 1.83m (dit is ook het minimum om naast een vrouwelijke model - die meest erg lang zijn - te staan). De leeftijd voor mannelijke modellen begint bij 14 jaar en er zijn zelfs mannelijke modellen van 50.

Natuurlijk hangt het van nog veel meer factoren af of je geschikt bent als model. Een model van 28 is al een professional en zal nooit op die leeftijd beginnen, of in ieder geval is het niet waarschijnlijk. Gewoonlijk begint men in de leeftijdsfase van 14 tot 22/23 jaar.

En natuurlijk zijn er uitzonderingen. Het zal duidelijk zijn dat als zich een model aandient van 1.82 met een superknap gezicht het modellenbureau het in de regel wel zal aandurven en dat het dan ook nog eens heel erg goed kan gaan!

Zijn de vereisten (lengte en maten) hetzelfde voor fotomodellen en mannelijke modellen die shows lopen? Of zijn er verschillen?
Dit is een vraag die mij vaak wordt gesteld: word ik fotomodel of ga ik shows lopen...? Er is geen verschil!!! Het enige is dat je voor de shows gewoonlijk tenminste 1.85/1.86m moet zijn, met een maximum van 1.89m. Een lengte van 1.87/1.88m is de gewoonlijk perfect. Maar het zal ook van de modeontwerper afhangen. Ik heb ook mannen van 1.83m shows zien lopen.

A.C. for ADVERSUS
22 november 2009
Met dank aan Elisa Tintori van Joy Model Management, Via San Vittore 40, Milaan, www.joymodels.com


 

MEER OP ADVERSUS