Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Fashion | Herenmode winter 2015 2016 | Maak een fashion statement. Kledingtips

10 Tips om een fashion statement te maken. Kom uit de comfort zone

Routine ligt op de loer. Altijd en overal. Ook in je kledinggewoontes. Op werkdagen hijs je je in je pak, in het weekend trek je blindelings je vertrouwde spijkerbroek aan.

DOOR ADVERSUSWintermode
De dandy style is weer terug. Dit is misschien iets teveel van het goede, maar you get it, right?

Maar waarom zou je niet af en toe uit de comfort zone komen? Geloof ons, het voelt goed. Maak een statement met je look. Laat zien dat je er bent, dat je een eigen stijl hebt en je niet conformeert aan de massa.

10 Tips om uit de comfort zone te komen:

1. Verruil je gebruikelijke Brogues voor een paar sneakers, ook onder een pak (als je niet al te formele afspraken in je agenda hebt staan).

2. Ga voor kleur. Een felgekleurde trui, een gekleurde blazer. Een item per outfit, goed gekozen en stijlvol.

3. Speel met accessoires. Ga voor een wintersjaal met een opvallend patroon, vervang je das door een choker, draag een opvallend horloge, een paar mooie handschoenen, een beanie, draag een bril in plaats van contactlenzen...

4. Draag een coltrui in plaats van een overhemd onder je dikke wintertrui. Zo retro, zo cool.

5. Draag (rib)fluweel. Dit materiaal is weer helemaal terug. Ga voor een ribfluwelen broek of een overhemd in ribfluweel. Lekker seventies, maar toch ook wel eigentijds, als je het goed combineert.

6. Denk 'out of the box'. Bekijk je garderobe en leg dan combinaties die je nooit eerder hebt gelegd. Denk vernieuwend, wijk af van standaard combi's.

Wintermode
Denk 'out of the box': draag een T-shirt met lichte trui onder je blazer, zet de revers van je blazer rechtop en knoop de ceintuur van je winterjas in je middel...

7. Verruil je eeuwige winterjack voor 'echte' overjas, ook als je op de fiets naar je werk gaat. Grow up! Dit seizoen gaan we voor jassen die om en nabij knie vallen, met vrij natuurlijke schouders en relaxte volumes. Eerder oversize dan strak. So cool!

8. De gemakkelijkste manier om een statement te maken: met funny T-shirt met opschrift of opvallende afbeelding. Je kent ze wel! Het zijn inkoppers.

9. Ga voor een overhemd met grote ruiten.

10. Probeer eens een totaal andere stijl. Altijd in trui met spijkerbroek, draag dan eens een blazer. Altijd in pak, ga voor een relaxte outfit. Altijd in het zwart, probeer kleur. Je kunt beginnen om in een boetiek of bij een modeketen gewoon eens iets voor jou totaal nieuws te passen. Dat is de eerste stap op weg naar een... fashion statement.

 

MEER OP ADVERSUS