Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Fashion | Shows | Man lente zomer 2014 | Andrea Incontri

Andrea Incontri man zomer 2014. 'Hand made in Italy'.

De herencollectie voor zomer 2014 van Andrea Incontri kenmerkt zich door afwisselend scherpe en vloeiende lijnen. De Italiaanse ontwerper heeft voor deze collectie speciale en geraffineerde materialen gebruikt en de items op de catwalk stralen een 'hand made in Italy'-vakmanschap uit. De kleuren? Oceaankleuren, verschillende tinten indigoblauw - van hemelsblauw tot navy blauw -, zandkleuren, optisch wit, karmijnrood, vlammend oranje en zwart.

De prints zijn krachtig en uitgesproken. Soms doen ze denken aan antieke schilderingen die zich langzaam losmaken van de muur, soms hebben ze een techno-industriële uitstraling.

De jasjes hebben twee knopen of zijn double-breasted. Parka's en lange tank-tops met rijgkoorden zijn van onderen onafgewerkt, dus zonder boord. Bermuda's en superlichte hemden hebben een sportieve uitstraling. Poloshirts zonder knopen worden op bermuda-boxers geshowd. De items in denim zijn doorgestikt en de stretch katoen heeft een verwassen look. Alles is licht en luchtig. De seersucker katoen heeft een tweekleurig streepje en vormt een heel licht krijtstreeppatroon. De luchtige en geraffineerde feeling komt ook in de katoenen knitwear terug.

Eén van de meest opvallende accessoires is de Shark rugzak die zowel in medium als in maxi formaat is uitgevoerd. De stiksels vormen lijnen die doen denken aan de vinnen van een haai. Aan hun voeten dragen de modellen slip-in mocassins en bootschoenen met een dikke witte zool.

In deze collectie zijn zeker interessante items te vinden. De kwaliteit is hoogwaardig en er zitten draagbare dingen tussen. Maar een kritische noot is op z'n plaats. In sommige outfits - vooral die met de fel gekleurde prints en de bloemenprints - zouden wij jullie lezers toch echt niet graag zien. En het is ons een raadsel hoe, of waar, je je met goed fatsoen met de hoofddeksels uit deze collectie zou kunnen vertonen. In de keuken van een groot hotel misschien?

Andrea Incontri man zomer 2014

Andrea Incontri man fashion show lente zomer 2014
PREV NEXT
Fashion show Andrea Incontri man lente zomer 2014
Foto:


 

MEER OP ADVERSUS