Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Fashion | Shows | Man lente zomer 2016 | Fendi

8 Dingen die we kunnen leren van de zomer 2016 collectie van Fendi

DOOR ADVERSUSFendi

Eén van de mooiste Italiaanse modemerken is misschien wel Fendi. De herencollecties worden ontworpen door Silvia Venturini, dochter van Anna Fendi (de damescollecties daarentegen ontspruiten elk seizoen weer aan het brein van Karl Lagerfeld). Het Italiaanse modehuis staat bekend om zijn luxe maar tegelijkertijd draagbare stijl.

Ook de herencollectie van Fendi voor zomer 2016 heeft een luxueuze maar eenvoudige uitstraling bedacht. We kunnen er een heleboel ideeën uithalen:

1. Lurex (een stof waarin goud- of zilver metaalgaren is verwerkt) kan heel mooi staan bij een outfit in ingetogen kleuren. Het geeft een heel subtiel sprankelend effect. Draag eens een lurex shirt op een grijze broek.

2. Kies dit seizoen voor ingetogen kleuren: nachtblauw, grijs, olijfgroen, zwart met hier en daar wat 'mud' en baksteenrood.

3. Draag broeken met een relaxte fit, niet al te oversize maar zeker niet strak.

4. Ga op zoek naar nieuwe volumes. De jasjes van Fendi bijvoorbeeld hebben een scherpe snit maar zijn, wat men noemt, 'gedestructureerd' dus minder stijf en voorgevormd.

5. Speel met verschillende materialen. Denim is altijd prima voor de vrije tijd, maar haal er luxe texturen bij als zijde en suède.

6. In pyjama over straat? Volgens Fendi kan het in ieder geval wel. Kijk maar wat jij ervan vindt. Het laat zich in ieder geval lekker dragen (en de 'pyjama' moet natuurlijk van zijde zijn).

7. Ga voor ultrasubtiele fantasietjes die je op het eerste oog bijna niet ziet.

8. De 'nieuwe' polo is glanzend (lurex) en heeft een relaxt volume. Strakke kleding is uit!

Fendi zomer 2016

Fendi man fashion show lente zomer 2016
PREV NEXT
Fashion show Fendi lente zomer 2016
  Photo: courtesy of Fendi
 

MEER OP ADVERSUS