Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Fashion | Topmodellen | Interview Janice Fronimakis en Mark Cox

Interview met twee Nederlandse topmodellen: Janice Fronimakis en Mark Cox

De Fashion Week in Milaan begint goed. Backstage bij Corneliani, de eerste show van de week, ontmoeten we twee topmodellen uit Nederland: Janice Fronimakis en Mark Cox. Janice is donker (hij is half Nederlands, half Grieks zoals zijn naam en uiterlijk al verraden) en wordt op internet wel vergeleken met een Griekse god. Mark is blond en stoer en heeft een rustige uitstraling.

Beide heren doen het goed in de internationale modewereld. Janice Fronimakis is elk seizoen weer te zien op de catwalks van de bekendste designers en was het gezicht van Giorgio Armani's wintercampagne 2010/2012. Ook Mark Cox doet het goed in de modewereld. Hij schitterde in talloze tijdschriften en fashionshows en heeft campagnes voor Calvin Klein en Z Zegna op zijn naam staan.

Janice Fronimakis
Janice Fronimakis - Canali zomer 2012

Backstage treffen we Janice en Mark samen aan. Ze staan voor een kledingrek te praten (in het Nederlands natuurlijk) en ze nemen alle tijd om een interview voor ADVERSUS te doen.

Wanneer zijn jullie met het modellenwerk beginnen?
Janice en Mark: We zijn dezelfde tijd begonnen. Precies twee jaar en acht maanden geleden. We zijn dus al bijna drie jaar bezig.

Hebben jullie hetzelfde modellenbureau?
Janice: Nee, niet in Nederland, niet in Milaan, ook niet in Parijs.

Mark: Nee, inderdaad, nergens niet.

Janice: Maar we hebben dan ook een totaal andere look, dus het is wel begrijpelijk.

Hadden jullie ooit gedacht dat jullie model zouden worden?
Hahaha....

Mark: Had het me drie jaar geleden gevraagd en ik had je uitgelachen.

Mark Cox
Mark Cox - Canali zomer 2012

Janice: Voor mij geldt hetzelfde. Ik werk in het restaurant van mijn ouders [de ouders van Janice hebben een Grieks restaurant, Kriti, in Oisterwijk, als je geluk hebt tref je Janice daar aan] en daar werd wel altijd gezegd 'Jullie hebben een knappe zoon'. Het balletje is gaan rollen toen er een ex-model kwam binnenlopen en die zei 'Je moet echt model worden...'. Maar zelfs toen zei ik nog 'Nee, die wereld, dat moet ik allemaal niets van hebben'. Ik was toen 17.

Mark: Bij ging het ongeveer op dezelfde manier. Ik was gewoon aan het werk als autoverkoper. Met uitgaan kwam dit op mijn pad en toen heb ik besloten om het modellenwerk toch maar eens te proberen.

Wat vinden jullie van de modellenwereld?
Janice: In het begin was het allemaal wel heel gek en heel nieuw. Maar uiteindelijk ben je gewoon heel serieus bezig. Het gaat natuurlijk ook om veel geld.

Mark: Een week als deze is erg druk. Maar bijvoorbeeld een maand als augustus is heel rustig. Dan is iedereen met vakantie. Maar tijdens een Fashion Week draai je veel uren. Vanmorgen hadden we een call time van 6.30 uur en we werken tot vanavond laat.

En hoe ga je om met afwijzingen? Want die zijn er ongetwijfeld ook.
Janice: Ja, die zijn er, die zijn er inderdaad. Een goede bekende van mij is net in het modellenwerk begonnen. Hij is nu nog in het appartement, hij slaapt nog, maar hij zei: 'Janis, ik snap er niets van, ik ben helemaal voor niets geboekt, betekent dit dat het met mij niets meer wordt?' En ik heb hem gezegd: 'Nee, het is gewoon geluk hebben, als je afgewezen wordt, moet je het accepteren en dan komt er wel weer iets nieuws.'

Mark: Ja, je kunt er weinig aan veranderen. Als je een beetje geluk hebt, word je voor een paar shows geboekt, en als niet jammer dan. Je moet gewoon jezelf zijn.

Hangt het ook nog van je dag af of je een opdracht krijgt of niet?
Janice: Ik denk het wel. Als je een rotdag hebt of bijvoorbeeld een rottelefoontje hebt gehad, dan heb ik altijd zoiets van vandaag even liever geen castings.

En moeten jullie nog letten op wat jullie eten?
Mark: Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en zoveel mogelijk te sporten.

Janice: Ik houd van McDonald's. Ik ben niet zo'n gezond type. Als ik thuis ben, eet ik gezond in de zaak van mijn papa en mijn mama, maar als ik op reis ben dan ga je toch automatisch zelf dingen uitvinden. En vooral ook goedkoop eten.

Mark: Er zijn jongens die elke dag bij McDonald's eten maar er zijn er ook die liever gewoon een lekker stuk kip eten. 't Is maar waar je je beter bij voelt!

De modellen worden nu echt dringend aangespoord om zich om te kleden. We zeggen Janice en Mark gedag. Dank voor dit interview! We zullen elkaar deze week vast nog vaker gaan zien.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS
 

MEER OP ADVERSUS