Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Fashion | Topmodellen | Melissa Tammerijn

Melissa TammerijnInterview met Melissa Tammerijn

Melissa Tammerijn: Nederlands topmodel Melissa Tammerijn. Een perfecte schoonheid

Milaan, 27 februari 2012 - ADVERSUS interviewt topmodel Melissa Tammerijn (22) tijdens de Fashion Week in Milaan. Het hoogblonde model uit Poeldijk timmert internationaal hard aan de weg. Ze sleept indrukwekkende opdrachten in de wacht, schitterde meerdere malen in Vogue en loopt tijdens de Fashion Weeks show na show.

Buitenaards mooi

Melissa is een opvallende verschijning. Ze heeft iets buitenaards. Een fijn gesneden gezichtje met een porseleinachtige huid. Hoewel ik Melissa al vele malen op de internationale catwalks had gezien, had ik nooit echt de gelegenheid gehad om even met haar te praten. Tijdens de Fashion Week in Milaan ontmoette ik Melissa op een rustig moment backstage bij Gabriele Colangelo. We raakten direct aan de praat omdat we toevallig allebei een telefooncover met bunny oortjes hadden. Melissa had 'm in Korea gekocht (de mijne komt uit Hong Kong) waar ze de Kerstvakantie met haar vriendje die uit Korea komt, had doorgebracht.

Op de catwalk is Melissa onbereikbaar en ongelooflijk stijlvol. Achter de schermen ontdekte ik dat er achter dit beeld van perfecte schoonheid een warme en leuke persoonlijkheid schuil gaat die nog eens heel boeiend kan vertellen over al haar ervaringen als model. Het woord 'sterallures' is Melissa onbekend.

Eerst de kappersopleiding afmaken, dan pas modellenwerk

Ik werd gescout toen ik 16 was, vertelt Melissa, en was toen met Max Models in Nederland. Maar ik begon in die tijd ook aan mijn kappersopleiding en daar wilde ik voorrang aan geven. En dus heb ik de kappersschool afgemaakt en ben ik in de salon gaan werken. Iedereen bleef maar zeggen dat ik model moest worden maar ik was eigenlijk heel blij met mijn leventje. Lees hieronder verder

Het modellenwerk is niet alleen maar glitter en glamour. Het is hard werken!

Mijn ex-vriendje heeft me toen toch ingeschreven voor de Model Convention in Den Haag. Daar leer je meer over het modellenwerk maar vooral ook leer je er de agency's (modellenbureau's) uit de hele wereld kennen. Het is een goede manier om te kijken of ze je leuk vinden. Maar de kneepjes van het vak leer je er niet echt. Daar komt zoveel meer bij kijken. Het is echt hard werken. Neem nu deze Fashion Week hier in Milaan. Ik ben zòòò moe! (Melissa lacht, ik geloof haar direct, maar van vermoeidheid is geen spoortje te zien; ze ziet er stralend uit)

Maar goed, op de Model Convention werd ik ontdekt, ik kreeg de meeste call backs van allemaal. Een modellenbureau in Nederland heeft me verder op het werk voorbereid en toen ben ik voor twee weken naar Londen vertrokken. Daarna volgde Singapore, toen weer Londen waar ik nu woon. Mijn leven is enorm veranderd.

Van de kapsalon naar een leven in vliegtuigen en hotels. Dat was wennen!

Ja, ik vind het wel moeilijk. Ik was gewend om altijd een planning in mijn agendaatje te hebben. Met een baan van 9 tot 6 als kapster was alles gemakkelijk te organiseren. Werken, daarna afspreken met je vriendinnen. Dat gaat nu allemaal niet meer. Er kan zomaar twee dagen van tevoren een opdracht binnenkomen voor een job in New York en dan moet je ineens de volgende dag naar New York.

Ik probeer altijd even een drankje met mijn vriendinnen in Nederland te doen

Als ik in Nederland ben probeer ik wel iedereen even te zien, hoe vermoeiend het ook is om alle afspraken in een korte tijd te proppen. Maar ik probeer altijd om met iedereen een drankje te doen en even bij te kletsen. Maar het is moeilijk om de contacten goed te onderhouden want het werk dat ik nu doe is zo hectisch dat je er niet eens meer aan denkt om even een berichtje te sturen.

Ik zie mezelf als een individu

Ik heb geen voorbeeld model. Ik kijk niet naar andere modellen. Er zijn heel veel goede modellen maar je moet jezelf zien zoals je zelf bent. Ik wil mezelf niet met anderen vergelijken. Ik zie mijzelf als een individu!

Dank je, Melissa, voor dit interview!

Klik hier om naar de fotogalerie 'Topmodel Melissa Tammerijn' te gaan

ADVERSUS in samenwerking met Trendystyle


 

MEER OP ADVERSUS