Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Fitness | Afvallen met dieet en fitness | Gezond eten

Dit is de gezondste maaltijd die je kunt bedenken

Heb je nu echt besloten om gezond(er) te gaan eten? Of om (een beetje) aan de lijn te gaan doen? Wij hebben de gezondste maaltijd die je kunt bedenken voor je.

DOOR ADVERSUSGezond eten

Afvallen? Gezonder eten? Het Engelse Leather Head Food Institute heeft een maaltijd samengesteld die precies alles zou bevatten wat we dagelijks moeten binnenkrijgen. Op het menu staan onder meer verse en gerookte zalm als voorafje en kip als hoofdgerecht.

De onderzoekers hebben voor het opstellen van het menu in de afgelopen jaren meer dan 4000 voedingsmiddelen die als gezond werd gepresenteerd onder de loep genomen. Slechts 222 voedingsmiddelen zouden de test hebben doorstaan en de beloftes die op de verpakking of in de reclame-uitingen worden gedaan, waarmaken. Met een aantal van die voedingsmiddelen is deze 'supergezonde' maaltijd samengesteld:

Starter: verse en gerookte zalm, bruinbrood en een gemengde salade met olijfolie

Als starter zetten de onderzoekers verse en gerookte zalm met volkoren brood op het menu. Daarnaast een gemengde salade die met olijfolie is aangemaakt. De zalm is goed voor de Omega-3-zuren. Vooral het vetzuur DHA heeft een positieve invloed op hersenen, hart en bloedvaten. De olijfolie (extra vergine) helpt om het cholesterolgehalte op peil te houden.

Hoofdgerecht: stoofschotel van kip, linzen en gemengde groenten

Als hoofdgerecht kiezen de onderzoekers: kip. Vaak wordt dit magere, witte vlees als banaal beschouwd maar het is een goede eiwitbron en eiwitten (proteïnen) vormen de bouwstenen van onze spieren (je moet natuurlijk wel een scharrelkippetje te pakken hebben!). De linzen kregen een plaatsje in de stoofschotel vanwege het aanwezige panthotheenzuur, een B-vitamine die vermoeidheid en stress tegengaat.

Dessert: blanc manger met walnoten

Als dessert kwamen de onderzoekers met een op yoghurt gebaseerde blanc manger (een soort pudding). De gebruikte yoghurt moet wel van goede kwaliteit zijn en levende bacterieculturen bevatten. Het toetje garneer je met walnoten (superfood) en een ongesuikerd karamelsausje.

Lekker of niet? En... gezond!

ADVERSUS

 

MEER OP ADVERSUS