Huisgemaakte pasta met citroensmaak

Heb je een pastamachine in huis, probeer dan eens deze huisgemaakte tagliatelle met citroensmaak. Serveer de pasta met een milde saus die de citroen versterkt. Top!

Ingrediënten voor de pasta (4 personen)

  • 300 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 citroen (biologisch)
  • olijfolie
  • eventueel water

Benodigdheden

  • (handmatige) pastamachine
  • plasticfolie

Bereiding

Tagliatelle
Huisgemaakte tagliatelle met citroen

Was de citroen en rasp de schil. Doe de bloem op een werkblad, maar er een kuiltje in en breek er een ei in. Kneed de ingrediënten door elkaar. Voeg het tweede ei toe. Doe er een scheutje olijfolie bij en kneed alles tot een soepele deegbal. Is het deeg te droog, voeg dan water toe. Heeft het deeg de gewenste elasticiteit, kneed er dan de geraspte citroenschil doorheen.

Pak de deegbal nu in plasticfolie en laat het deeg bij kamertemperatuur ongeveer 30 minuten rusten. Dit is belangrijk omdat de ingrediënten goed met elkaar moeten vermengen. Het deeg mag straks in de machine niet kruimelen.

Tagliatelle
Huisgemaakte tagliatelle met citroen

Snijd het deeg nu in vier gelijke stukken en haal deze een voor een door de machine. Eerst op de wijdste stand, dan steeds smaller totdat je klaar bent om er tagliatelle van te maken.
Hang de tagliatelle op een stok (bezemsteel!) te drogen.

Kook de tagliatelle in ruim water met zout en serveer de pasta met zelfgemaakte saus en vers gemalen Parmezaanse kaas.

Wil jij op de hoogte blijven van de trends en nieuwtjes op ADVERSUS? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.