Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Lifestyle | Interviews | Kiki Kang

Kiki Kang
Photo courtesy of Kiki Kang

Interview met Kiki Kang

'Ik denk dat iedere vrouw in deze wereld een shopping addict is en ik vorm daar geen uitzondering op. Ik houd ervan om kleren in de tweedehands winkel te kopen, en ik houd ook van vintage.'

Kiki Kang is een naam die op dit moment in de modewereld op ieders lippen ligt. De snel rijzende ster, afkomstig uit Azië, is heel gemakkelijk te herkennen. Kiki heeft net boven haar bovenlip een 'tache de beauté' (iets wat haar carrière vast en zeker heeft geholpen) en wordt daardoor vaak geassocieerd met een topmodel die naar de naam Cindy luistert.

Kiki is 21 jaar oud en is 100% Chinees, ook al zou je haar look als 'multi-etnisch' kunnen omschrijven. Ze is 1.80 meter lang en heeft de perfecte maten die voor de carrière van topmodel vereist zijn (lees verder als je wilt weten wat haar maten zijn). Op de catwalks zagen we haar recentelijk bij Hermès, Jean Paul Gaultier en Betsey Johnson, om maar een paar namen te noemen. En ze verscheen onlangs in het december 2010 nummer van Harper's Bazaar Singapore.

In dit exclusieve interview voor ADVERSUS vertelt Kiki ons meer over hoe ze haar carrière begonnen is, wie haar beste vriendinnen in de modewereld zijn en welke beauty producten ze gebruikt. En nog veel meer, lees maar verder.

Hoe oud ben je en wat zijn je maten?
Ik ben 21 jaar oud en mijn maten zijn 83-60-89.

Waar woon je? En waar zou je willen wonen als je elke plaats in de wereld zou kunnen kiezen?
Meestal ben ik in Shanghai maar de laatste tijd ben ik steeds vaker in New York en dat is mijn lievelingsstad. Ik houd echt van de atmosfeer daar.

Hoe ben je als model begonnen?
Ik werd ontdekt door Mr Johney Zheng, Director of Esee Model Management toen ik aan een Dalian Modeling School studeerde en zo is mijn carrière begonnen.

Kiki Kang
Photo courtesy of Kiki Kang

Herinner je je eerste fashionshow en je eerste professionele fotoshoot?
Sorry maar mijn geheugen is niet zo goed en mijn eerste show en fotoshoot waren zo lang geleden dat ik daar niet echt herinneringen aan heb.

Wat is het sterkste punt in je look, wat spreekt de mensen in jouw image het meeste aan?
Veel mensen vinden mijn lippen heel mooi en ik ben daar trots op.

Hoe belangrijk, in percentages, zijn de volgende drie kwaliteiten volgens jou voor een model? A) look, B) karakter en C) geluk.
Al deze factoren zijn - in gelijke hoeveelheden - belangrijk voor een modellencarrière.

Wie is je lievelingsmodel? Welk model inspireert je het meest?
Agyness Deyn

Kiki Kang
Photo courtesy of Kiki Kang

Ben je een shopping addict en zo ja, wat koop je dan het liefst?
Ik denk dat iedere vrouw in deze wereld een shopping addict is en ik vorm daar geen uitzondering op. Ik houd ervan om kleren in de tweedehands winkel te kopen, en ik houd ook van vintage.

Welke make-up producten heb je op dit moment in je tas?
Ik heb niet zoveel nodig. Laura Mercier 's foundation primer tinted moisturizer powder, Guerlain's sheer bronzing powder, een mascara van Maybelline en een wimpertang van Shu Uemura.

Vertel ons je beautygeheimen. Hoe belangrijk is huidverzorging voor jou en wat doe je om je huid mooi te houden?
Mijn beautygeheim is om mijn huid altijd goed te hydrateren, en daarom zijn maskers heel belangrijk voor mij. Ik gebruik ze elke dag.

Kiki Kang
Photo courtesy of Kiki Kang

Wie zijn je beste vriendinnen in de modewereld?
Shu Pei Qin, Kaiz Feng en Sonny Zhou.

Wat vind je helemaal niet leuk aan het modellenwerk?
Ik heb een enorme hekel aan wachten, in het dagelijks leven maar ook in het modellenwerk. Ik haat wachten. Wachten voor een casting, wachten voor fitting, wachten op cliënten enzovoorts. Ik denk dat het weggegooide tijd is.

Dank je :)

Alessio Cristianini voor ADVERSUS


 

MEER OP ADVERSUS