Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | ADVERSUS modellen | ADVERSUS COVERMODEL: AISHA HOWARD

ADVERSUS COVERMODEL: AISHA HOWARD


"Ik zou wel alles willen doen. Ik kan niet mijn hele leven model zijn. Ik heb rechten gestudeerd en wil advocaat worden, ik zou me graag voor kinderen inzetten, een soort rolmodel worden, mijn image en studie aanwenden om kinderen te helpen"

Aisha Howard is ons covermodel van deze week. En wel een heel bijzonder model. Wij hebben Aisha in Milaan gefotografeerd. Probeer maar eens met dit model het plein voor de Dom van de modebewuste Italiaanse stad over te steken. Er is geen doorkomen aan. Iedereen denkt Naomi Campbell te hebben gesignaleerd. Man en vrouw, jong en oud, iedereen staart haar met open mond aan. Voorbijkomende verslaggevers vragen zich vertwijfeld af of ze in actie moeten komen. 'Ik ben eraan gewend', zegt Aisha, 'Een pet of hoed opdoen maakt het alleen nog maar erger.'

Aisha is een bijzonder mens. Ze is geboren en getogen in Amerika en begon daar al vroeg aan een sportieve carrière. Ze speelde basketball op hoog niveau. Na een onfortuinlijk ongeluk waarbij ze letsel aan haar knie opliep en na een aantal knieoperaties werd het duidelijk dat ze in een andere richting moest gaan kijken. Aisha studeerde rechten in Parijs, waar ze ging wonen en rolde, nadat ze jarenlang 'nee' tegen alle scouts had gezegd, in het modellenwerk. De laatste tijd wordt Aisha bovendien ook steeds meer voor televisieprogramma's gevraagd.

Met zo'n CV zou Aisha best kapsones mogen hebben. 'Maar', zoals Aisha zelf zegt, 'no diva here!' Ze is aardig, een beetje gek (op een positieve manier) en heeft ontzettend veel humor en een magnetiserende blik. Een persoonlijkheid met slanke benen waar geen eind aan komt. We hadden een fantastische morgen in de suite die Hotel The Gray in Milaan ons ter beschikking had gesteld en we danken La Perla voor de lingerie waarin Aisha heeft geposeerd. Alessio

Van Amerika naar Parijs. Van Parijs naar Milaan. Hoe ben je in Milaan terecht gekomen?

Voor werk. Maar nu ook voor de liefde.

Voordat je aan je modellencarrière begon, heb je op hoog niveau basketball gespeeld...

Ja, ik speelde basketball aan de universiteit in Amerika. Helaas heb ik een ongeluk aan mijn knie gehad. Ik ben drie keer geopereerd, ik kan weer lopen maar niet meer spelen. Gelukkig heb ik al een andere passie gevonden. Ik wijd me nu helemaal aan yoga en mag daar al in lesgeven. Sport was mijn leven en kan ik niet meer sporten, maar gelukkig bestaat yoga. Ik vind dat heerlijk om daarmee bezig te zijn.

En in Parijs, hoe ben je daar beland?

Ik was daar voor mijn studie. Ik heb gestudeerd voor internationaal advocaat.

Je doet ook steeds vaker televisiewerk...

Ja, ik ben bezig met een aantal nieuwe projecten en in Italië was ik te gast bij een bekende show waar ik uitgenodigd was als - raad eens - de dubbelgangster van Naomi Campbell.

Als je zou kunnen/moeten kiezen tussen een carrière als advocaat, een carrière als model, of als showgirl, of als actrice... wat zou je dan kiezen?

Ik zou wel alles willen doen. Ik kan niet mijn hele leven model zijn. Ik heb rechten gestudeerd en wil advocaat worden, ik zou me graag voor kinderen inzetten, een soort rolmodel worden, mijn image en studie aanwenden om kinderen te helpen. Als model en celebrity kan ik misschien geld inzamelen voor humanitaire organisaties. Dat is een van doelen. En misschien kan ik wel met de Verenigde Naties samenwerken.

Denk je dat het helpt dat je als advocaat ook nog eens een mooie vrouw bent?

Om je met één woord te antwoorden: ja.

Ben je artistiek?

Al van kleins af aan ben ik altijd met artistieke dingen bezig geweest. Zingen, dansen en ook schilderen. En nu, na het ongeluk aan mijn knie, komt dit allemaal weer terug.

Misschien moet je er blij om zijn dat de blessure aan je knie deze artistieke wending aan je leven heeft gegeven...

Ik denk van wel. Misschien moest het wel zo gaan en moet ik het lot bedanken.

Alessio Cristianini | ADVERSUS

 

MEER OP ADVERSUS