Pasta carbonara. De stoerste pasta ever

Pasta carbonara
Pasta carbonara

Pasta carbonara is een echte ‘mannenpasta’. De ingrediënten zijn stoer: spek en veel eieren. Het recept is heel eenvoudig, ook al is het maken van een GOEDE carbonara een kunst. In ieder geval krijg je met deze pasta je portie carbs én eiwitten (en vetten) wel binnen! Omdat de eieren rauw door de pasta worden geroerd, moeten de eieren heel vers zijn en moet de pasta onmiddellijk geserveerd worden.


Ontvang de nieuwsbrief van ADVERSUS in je mailbox. Klik hier om je in te schrijven.

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 150 gram spek (in dobbelsteentjes)
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • room
  • vers gemalen pecorinokaas (parmezaanse kaas mag ook)
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Kook de spaghetti in ruim water met zout. Klop intussen de eieren en de vers gemalen kaas door elkaar totdat dooiers en eigeel goed met elkaar vermengd zijn. Bak de spekblokjes in een beetje olijfolie goudbruin. Giet de pasta af als die gaar is. Bewaar een beetje van het kookvocht. Schenk het kookvocht bij het spek in de pan. Voeg de room en de eieren toe en schep de pasta er snel door. Maal er wat zwarte peper over en serveer de pasta onmiddellijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.