Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Relatie en liefde | relatie uitmaken? waarom? en hoe?

Relatie uitmaken? Waarom? En hoe?

Laten beginnen met de redenen waarom je bij haar weg wilt. Er zijn vele, uiteenlopende redenen die een man ertoe kunnen brengen om een punt achter een relatie te zetten...

DOOR ADVERSUSEen delicaat onderwerp dat ongetwijfeld reacties van onze lezers zal opwekken (maar ook van onze lezeressen). Soms gebeurt dat het dat je al jaren samen bent, een paar vormt, maar opeens wil de één er een punt achterzetten. Het uitmaken. Voor de ander komt deze beslissing als een donderslag bij heldere hemel. Maar het gebeurt. Het overkomt vrouwen, maar ook mannen. En juist vanuit het gezichtspunt van hem willen dit onderwerp hier benaderen.

We willen het hebben over dat moment waarop hij graag het liefst zou verdwijnen (even sigaretten kopen...), zou willen oplossen. Dat moment waarop hij zou willen dat hij nooit aan deze relatie begonnen was. Maar dat niet alleen. we willen ook ingaan op hoe je in de praktijk een relatie die - in jouw ogen althans - is gestrand, kunt beëindigen.

Laten beginnen met de redenen waarom je bij haar weg wilt. Er zijn vele, uiteenlopende redenen die een man ertoe kunnen brengen om een punt achter een relatie te zetten. Wij legden de mails die we dagelijks van onze lezers ontvangen, naast elkaar en distilleerden daaruit de vijf meest voorkomende redenen.

1. Ze is niet meer het meisje van vroeger.
ik vind het gewoon niet meer leuk om al mijn tijd met haar door te brengen. ze is niet meer het meisje van vroeger. ze is veranderd. het lijkt wel of ze haar gevoel voor humor kwijt is. ze klaagt veel en als we samen zijn, is het vaak niet meer gezellig.

2. Ze is niet meer het meisje van vroeger 2.
ze ziet er heel anders uit dan vroeger. ze is dik(ker) geworden, heeft haar haar kort geknipt, neemt niet meer de moeite om zich op te maken, verzorgt zich niet goed maar en kleedt zich als een man. zo was ze vroeger niet. toen ik haar leerde kennen, was ze verzorgd, sexy en aantrekkelijk. Soms heeft de natuur, en de cultuur, onaangename verrassingen voor ons in petto...

3. Ik heb een ander leren kennen.
ze is jonger, geestiger, en aantrekkelijker (dan mijn huidige partner). Het spijt me heel erg maar ik zie geen toekomst met mijn huidige partner voor me. Hoe is het mogelijk dat ik me zo heb kunnen vergissen? Hoe heb ik ooit kunnen denken dat zij de vrouw van mijn leven was?

4. Ze vraagt me voortdurend om onze relatie te 'bezegelen' met een huwelijk.
En daar wil ik nu juist niets van weten. Ze laat geen gelegenheid voorbij gaan om het onderwerp trouwen aan te snijden (ze lijkt mijn moeder wel..). om me eraan te herinneren dat we zo niet verder kunnen. Dat iedereen trouwt, dat haar vriendinnen allemaal getrouwd zijn en dat ik haar niet 'de mooiste dag in het leven van iedere vrouw' kan onthouden. Oké. Dan zal ik dat niet doen. Ik heb besloten om haar vrij te laten zodat ze zich kan concentreren op het huwelijk. Met een andere man, natuurlijk.

5. Huisje, boompje, beestje...
no thanks! Niet voor mij...

en wat doe je nu? Je bent tot de conclusie gekomen dat je zo niet verder kunt (en geloof ons, dat is al heel wat, want de meeste mensen durven de waarheid niet eens onder ogen te zien). helaas is het een conclusie die je alleen getrokken hebt. Het is jouw beslissing. volgens haar is er geen vuiltje aan de lucht en gaat het goed tussen jullie. Ze vermoedt in de verste verte niet wat er in jou omgaat. Ook jullie vrienden en ouders zullen er niets van begrijpen. Sterker nog, ze zullen het waarschijnlijk niet met je eens zijn.

en toch... heb je besloten dat je weg moet, je eigen weg gaan. Een uiterst moeilijke en pijnlijke beslissing. wat te doen? Het is een complexe situatie die op een volwassen manier moet worden tegemoet getreden. waar je de tijd voor moet nemen. Dagen, weken, zo niet maanden. het is een onplezierige periode waarin je heen en weer geslingerd wordt tussen schuldgevoelens, spijt maar ook je hang naar een ander leven. Een pijnlijk proces met als doel om uiteindelijk een relatie te beëindigen waar je zelf niet meer in gelooft. Hier zijn enkele dingen die je daarbij in gedachten moet houden.

1. Respect. Allereerst respect voor je partner. Voor wat ze voor je heeft betekend en voor wat ze nu voor je betekent. Het feit dat je besloten hebt bij haar weg te gaan, betekent nog niet dat je geen respect meer voor haar hebt.

2. Spreek er met haar over, alleen met haar. Betrek geen andere personen in deze delicate en persoonlijke kwestie. Het is een kwestie die alleen jullie twee aangaat. Probeer haar uit te leggen wat er in je omgaat, wat je tot deze beslissing heeft bewogen, en heb begrip voor haar reactie.

3. Houd je beslissing en het waarom van je beslissing goed voor ogen. Als je beslissing eenmaal 'publiek' is, zul je vast en zeker worden geconfronteerd met negatieve, misschien zelfs verontwaardigde en beschuldigende reacties van de mensen om je heen. laat je niet beïnvloeden door vrienden en jouw en haar ouders. Het is jouw beslissing. een beslissing die je weloverwogen hebt genomen. Laat je niet onder druk zetten door mensen om je heen die graag zouden zijn dat de oude situatie in stand zou blijven, al was het maar vanwege de buitenwereld. Niet altijd is hetgeen voor anderen goed is, ook goed voor jou...

oké, we hebben de eerste steen geworpen, een grote steen, zoals gewoonlijk en we verwachten weer veel reacties van jullie kant. Heb je ooit een dergelijke situatie meegemaakt? Heb je een punt gezet achter een relatie die voor iedereen, haar inclusief, stabiel en vanzelfsprekend was? Hoe heb jij het aangepakt? Wat heb jij gedaan?

Zoals altijd zullen we de meest interessante reacties, geheel anoniem, hieronder publiceren.

Klik hier voor de reacties van andere lezers van ADVERSUS

ADVERSUS

 
Schrijf je in voor de gratis ADVERSUS nieuwsbrief
Mode, beauty en trends. Klik hier


MEER OP ADVERSUS