Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Lifestyle en welzijn | A New You

A New You Een nieuwe look voor de lente
Jongens, misschien hebben jullie het nog niet gemerkt, maar de dagen worden langer, en daarboven - achter de wolken - wint de zon langzaam maar zeker aan kracht. Met de komst van de lente, wordt het tijd voor een nieuwe look. Ken je dat gevoel van de lenteschoonmaak? Laten we die 'woede' nu eens niet botvieren op ons huis, maar op ons eigen uiterlijk.

Hieronder vind je tien adviezen die je de komende weken in praktijk kunt brengen zodat je de zomer kunt verwelkomen met een opgefriste look en met een - waarom ook niet? - opgeruimd gevoel. Het zal de vrouwen zeker niet ontgaan! Reken daar maar op!

Je garderobe Ons advies is om gewoon maar de hele kast leeg te halen. Maar dan ook je hele kast. Tot in het verste hoekje waar je kledingstukken zult vinden die je helemaal vergeten was, waarvan je misschien niet eens meer weet dat je ze hebt. Leg alles goed uit en verwijder dan die dingen die je al te vaak gedragen hebt, ook al gaat het om je lievelingsbroek.

Doe ook al die kledingstukken weg die echt niet meer kunnen omdat ze uit de mode zijn. Verder elimineer je alles wat versleten, oud of kapot is. Hang nu de kledingstukken die je strenge selectie 'overleefd' hebben keurig netjes in je kast. Een paar mooie jasjes, een overhemd, een trendy broek. En plan een middagje shoppen om je garderobe voor het komende seizoen verder aan te vullen. Ideeën nodig? Klik dan even door naar onze moderubriek.

Accessoires Accessoires zijn fantastisch, want ze hoeven niet al te duur te zijn maar ze maken je look. Kies daarom met zorg de accessoires die je nieuwe look zullen gaan afmaken.

Je haar Kies dit keer nu eens voor een echt trendy kapper (ook al moet je ervoor reizen) en ga eens praten. Misschien kunnen ze je adviseren of komen ze met een idee waar je zelf nog nooit aan gedacht had. Bedenk samen met de kapper een nieuw kapsel. Dat betekent niet dat de kapper uiteindelijk voor jou beslist. Dat doe jij, want het is belangrijk dat jij je bij je nieuwe kapsel goed voelt. Maar luister goed naar de voorstellen waar de kapper mee komt. Heb je eenmaal een kapsel gekozen, geef je dan over en vertrouw op de kundigheid van de kapper van je keuze.

Lenzen en brillen Draag je een bril? Stap dan eens over op lenzen. Heb je contactlenzen? Probeer dan eens een trendy bril voor een interessante look. Het geheim van een altijd intrigerende look is veranderen en nog eens veranderen...

Een beetje aandacht voor je eetpatroon kan geen kwaad Tien, twintig kilo teveel? Soms gebeurt het zonder dat je er zelf erg in hebt. En probeer ze dan maar eens kwijt te raken! Met de jaren wordt het steeds moeilijker. Let daarom een beetje op wat je eet. Je hoeft echt geen streng dieet te volgen, maar houd je porties gewoon wat kleiner en vervang vette voedingsmiddelen door andere, smakelijke maar gezondere alternatieven. Welke? Dat weet je vast en zeker zelf wel.

Je huid Mannen hebben de neiging om de gezichts- en lichaamshuid te verwaarlozen. Eigenlijk is het ongelooflijk want juist dat deel van je lichaam is vaak in zicht. Maar gelukkig is het nooit te laat om er iets aan te doen. Begin met een vochtinbrengende crème (je hebt er geen idee van hoeveel mannen een droge, schilferige huid hebben) en houd verder je huid goed schoon met een scrub. Een crème en een scrub hoeven echt niet veel te kosten. Niet in geld maar ook niet in tijd. Waar wacht je nog op?

Fitness Dit punt behoeft volgens ons geen nadere toelichting. Schrijf je in bij de sportschool, vooral nu de lente begint. Eigenlijk is sporten een must voor alle mannen die goed voor de dag willen komen.

Verzorgde tanden Verzorg je tanden goed. Maak een afspraak met de mondhygiëniste voor een grondige 'lenteschoonmaak'. Ben je niet tevreden over je tanden (de stand, de kleur) praat er dan met je tandarts over. Een mooie glimlach is een van de beste visitekaartjes. Op je werk maar ook met de vrouwen.

Parfum Waarom zou je geen lekker geurtje gebruiken? Vind je parfum iets voor vrouwen? Misschien kom je er nog wel eens op terug. Je hebt er geen idee van hoezeer vrouwen een man die lekker ruikt op prijs stellen. Als je er nooit aan gedacht hebt om een parfum te gebruiken, dan is het nu het moment om het eens te proberen (niet overdrijven met de dosis!)

Savoir faire We besluiten ons rijtje adviezen met een minder 'lichamelijk' maar tenminste net zo belangrijk punt dat vaak verwaarloosd wordt: de goede manieren. Een man moet zich in elke omgeving en in alle kringen weten te bewegen én gedragen. Wees niet bang om beleefd over te komen. Een beleefde en galante man blijft niet onopgemerkt. Denk je dat beleefdheid niet trendy is? Dan kun je het wel eens behoorlijk mis hebben...

ADVERSUS


 

MEER OP ADVERSUS