Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Lifestyle en welzijn | De fulltime job als levensstijl

De fulltime job als levensstijl Ooit bij stilgestaan hoeveel impact je baan heeft op je leven? Ongemerkt draait alles - maar dan ook àlles - om die 40-urige werkweek. Ga maar na: De dagindeling. 'S ochtends begint het al: de wekker gaat, je moet vroeg op. Na de douche en het ontbijt de trein of file in. Je moet aan het eind van de dag ook weer naar huis, dan herhaalt de reis zich in omgekeerde richting. 'S avonds op tijd naar bed, morgen moet je fit zijn. Dit patroon herhaalt zich 5 x per week.

De vakantie. Niet alleen de bestemming is afhankelijk van je baan (en dan vooral van het salaris dat je verdient), dat geldt ook voor de periode waarin je met vakantie kunt. Helaas is het niet mogelijk op elk gewenst moment vrij te nemen. Juli en augustus zijn vaak bij uitstek maanden dat je makkelijker wegkunt van je werk. Je bent dan helaas niet de enige die vrij is...

Je seksleven. 'Nee, lieverd, vanavond niet, morgenochtend heb ik een belangrijke meeting...morgen dan maar?' of 'Schat, ik ben zo moe, het was een rotdag op kantoor..' Het zijn geen excuses, maar de consequenties van een leven dat is toegewijd aan het werk.

Je vrienden. Wanneer je dag wordt opgeslokt door 8 à 9 uur werk, exclusief reistijd... heb jij dan nog de energie om je vrienden te zien? (als je collega's tegelijkertijd je vrienden zouden zijn, dan zou dat een stuk schelen...wel zo gemakkelijk!)

Vrije tijd. Ook die wordt steeds schaarser. Zelfs de vrije tijd (je weekend bijvoorbeeld) die je hebt, gaat vaak op aan werkgerelateerde bezigheden: gister een inspannende dag op kantoor gehad, vandaag (zaterdag) lig je met migraine in bed. Zaterdag en zondag benut je optimaal om bij te komen van de vorige werkweek en op te laden voor de aankomende week. Je hebt 2 dagen om je volledig te ontspannen, maar daarnaast moet je ook nog: boodschappen doen, het huis schoonmaken, je ouders bezoeken en je wilt ook nog naar de bioskoop, de sauna, shoppen met je vriendin, sporten, uitgaan...Fijn weekend!!

En vooral... Fijne werkweek!.


 

MEER OP ADVERSUS