Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Lifestyle en welzijn | Hoe heeft de crisis jou veranderd?

Hoe heeft de crisis jou veranderd?

Crisis, recessie, angst en onzekerheid. We leven in een periode zoals zelfs onze ouders die misschien nog nooit hebben meegemaakt. Winkels die leeglopen, of sluiten, temporary shops en second hand winkels die de plaats innemen van ondernemers die de crisis niet meer het hoofd konden bieden. Halflege restaurants, of restaurants die radicaal hun menu en prijzen moeten aanpassen om klanten te blijven trekken... Om het nog maar niet te hebben over de slapeloze nachten vanwege de hypotheek en de zorgen om het behoud van een baan, de problemen tengevolge van een ontslag wegens crisis. En dan hebben we het nog niet gehad over die generatie die de eerste stappen in de banenmarkt zet en daar een desastreuze situatie aantreft

En verder is daar de huizenmarkt, compleet verlamd, letterlijk. De huizenprijzen zijn niet meer wat iedereen nog maar enkele jaren geleden gedacht had toen het nog mode was om met een hypotheek te kopen en een paar jaar later weer met winst te verkopen. Het waren andere tijden die mogelijk niet meer terugkomen. Ook niet in Nederland waarvan de hele wereld toch gedacht had dat het zijn zaakjes op orde had. De laatste tijd lees ik in de internationale pers steeds vaker zorgwekkende artikelen die met name over de situatie in Nederland gaan. Hier onder een paar citaten met link naar het complete artikel, voor wie zin heeft om er meer over te lezen.

Consumer debt in the Netherlands has hit 250% of available income, one of the highest levels in the world. In Spain, by comparison, it has never gone above 125%. The Netherlands has turned into one of the most heavily indebted countries in the world. It has slumped into recession and shows very little sign of coming out of it

http://www.marketwatch.com/story/stodgy-netherlands-is-nation-thatll-blow-up-euro-2013-05-08

Moeilijk te geloven maar kort daarna las ik in The Guardian een artikel waarin de situatie in Nederland al evenmin rooskleurig werd beschreven.

"Add in the persistent recession in the Netherlands, which accounts for a further 6.5% of eurozone GDP, and the core and semi-core of the eurozone are in significantly worse shape than a year ago."

http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/15/eurozone-recession-deepens

Record unemployment in the Netherlands is compounding Prime Minister Mark Rutte's dilemma on how far to push austerity measures needed to curb the country's deficit.
Consumer confidence, which improved by six points to minus 35 in April, has not been positive since 2007, the national statistics agency CBS...

http://www.bloomberg.com/news/2013-04-18/dutch-recession-woes-haunt-rutte-as-deficit-breach-persists.html

One of the zone's largest economies has suffered because of the downturn. The Netherlands is still in recession and unemployment lingers around eight per cent.

http://www.aljazeera.com/video/europe/2013/05/2013513123019544624.html

ADVERSUS


 

MEER OP ADVERSUS