Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Lifestyle en welzijn | Overwerk en depressie

Overwerk en depressie

Meer dan 11 uur werken per dag vergroot kans op depressie

Heb je een excuus nodig om wat minder te werken, dan hebben we het nu voor je: als je meer dan 11 uur per dag op je werk doorbrengt, dan is de kans dat je depressief wordt groter.

Een team van Finse en Engelse wetenschappers deed onderzoek naar de relatie tussen overwerk en depressie. De onderzoekers bestudeerden ruim 2000 Engelse werknemers tussen de 35 en 55 jaar.

Ze ontdekten dat als je structureel meer dan 11 uur per dag op je werk doorbrengt (en dus meer dan 55 uur per week werkt) het risico dat een depressieve periode zich voordoet bijna 2,5 maal zo groot wordt.

Volg je echter de normale werkuren, dan leef je beter en vaart je humeur er wel bij. Iets dat je je werkgever misschien af en toe even zou kunnen helpen onthouden :

Overigens zou uit het onderzoek ook blijken dat vooral werkende jongeren en werkende vrouwen eerder met depressieve periodes te maken krijgen. Ook alcohol en chronische lichamelijke ziektes zouden de kans op een depressie kunnen vergroten.

Er was echter geen duidelijk verband te vinden tussen het al dan niet getrouwd zijn en het vervallen in een depressie. Ook roken zou geen significante invloed hebben.

ADVERSUS


 

MEER OP ADVERSUS