Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Lifestyle en welzijn | Geef de party van je leven

Decemberparty Geef de party van je leven December, januari... Korte dagen, lange donkere nachten. Ideaal voor een trendy party. In stijl natuurlijk. Zet de champagne maar alvast koud.

De locatie: thuis
Het afhuren van een disco of het huren van een zaaltje in een restaurant is uit. Een exclusieve party geef je thuis, hoe groot of klein je huis ook is. Andere trendy gelegenheden: een kunstatelier, een moderne kledingboetiek van een vriend, een klein theater in de buurt, de nailbar van je vriendin. Hoe groot de ruimte is, is niet van belang. Daar stem je het aantal genodigden op af. Nodig niet teveel mensen uit maar houd rekening met de capaciteit van de locatie. Teveel mensen zorgt voor een benauwde, bedompte sfeer, zeker als je toestaat dat er gerookt wordt. Denk van tevoren goed na over de ventilatie van het lokaal. Verder is het van belang dat de omgeving brandschoon is. Wapen je met zwabber en dweil en laat geen hoekje aan de aandacht ontsnappen.

De uitnodiging: persoonlijk
De uitnodiging stuur je niet via SMS of e-mail. Onpersoonlijke uitnodigingen op grote schaal zijn uit. Nodig alleen je intieme vrienden en een handjevol interessante kennissen uit en doe dat op een persoonlijke, originele manier, met een speciaal voor de gelegenheid ontworpen kaartje per 'traditionele post'. Zoals de uitnodiging die wij pas ontvingen: een kaartje met een huissleutel eraan. Zoiets geeft je genodigden een speciaal gevoel en garandeert een goede opkomst.

Het tijdstip: overdacht
Denk goed na over het tijdstip. Geef je de party op een doordeweekse dag, kies dan voor een cocktail met aansluitend een ongedwongen lopend buffet zodat de gasten het tegen een uur of tien voor gezien kunnen houden en de volgende morgen weer fris aan het werk kunnen. Kies je voor een vrijdag of zaterdagavond dan kun je het later maken. Maar ook voor deze avonden geldt: trek een plan. Bepaal op welke tijdstippen wat geserveerd wordt en houd het ritme erin.

De organisatie: vlekkeloos
Neem je tijd. Geef een party op korte termijn als je vooraf weet dat je het niet gaat klaarspelen. Zorg ervoor dat je alle inkopen de dag van tevoren in huis hebt zodat je op de dag zelf alleen de dingen hoeft te doen die alleen op het allerlaatste moment kunnen. Kies de muziek, bepaal van tevoren waar de dansvloer komt, waar de drankjes worden geserveerd, waar de tafel van het buffet komt. En vergeet niet om op de dag zelf tenminste anderhalf uur voor jezelf in te plannen: om te ontspannen en je met zorg te kleden.

Live muziek
Geraffineerde live muziek is natuurlijk het allerchicst! Organiseer een jazz-zangeres en je party is gegarandeerd een succes. Maar doe het wel goed. Zorg ervoor dat de muzikanten een centrale plaats in de ruimte innemen zodat 'de muziek niet in het water valt' en las de nodige pauzes in. Afwisseling is de kunst van een geslaagde party.

De verlichting: sfeervol
De verlichting is een van de belangrijkste aspecten bij de organisatie van een party. Bijna net zo belangrijk als het sturen van uitnodigingen en het voorbereiden van het buffet. Creëer een sfeervolle atmosfeer met schemerlampjes of kaarsen. Intiem en flatterend voor iedereen. De meest flatterende kleur licht is volgens ervaren partyplanners: roze. Vermijd blauw (blauw zorgt voor een zombieachtige look) en geel (accentueert rimpels).

Muziek: jazz en toppers uit de jaren '80
Met de loungemuziek hebben we het nu wel gehad. Dit genre hoort inmiddels thuis in de trendy kapsalon of elke bar of lokaal dat pretendeert trendy te zijn. Maak een gesofistikeerde keuze en scandeer de verschillende fasen met verschillende muziek. Jazz voor het aperitief (Ray Charles, Frank Sinatra, Billy Holiday, Paolo Conte en Nat King of Natalie Cole voor een kerstige sfeer), toppers uit de jaren '80 voor een swinging end.

Cocktail en hapjes: champagne en fingerfood
Wat je ook serveert, houd het easy en trendy. Kies voor een beperkt maar uiterst geraffineerd assortiment. Serveer champagne als verwelkoming, en verse vruchtensap voor degenen die zich niet aan alcohol wagen. Of kies voor twee of ten hoogste drie verschillende, maar uiterst geraffineerde cocktails. Meer niet! Essentieel en geraffineerd. Zorg ervoor dat iedereen bij binnenkomst direct een glas in de hand krijgt.

Serveer bij de cocktail vers fruit in plaats van vette hapjes. Gemakkelijk klaar te maken, trendy en je maakt er iedereen blij mee. Verder op de avond serveer je: fingerfood - kleine maar verzorgde hapjes die in een keer in je mond kunnen. Trendy ideetjes: mini-fastfood (kleine hamburgertjes en frietjes of minipizzaatjes) en luxe hapjes op basis van kaviaar. Plaats her en der bakjes water met citroen en servetjes voor schone handen.

ADVERSUS


 

MEER OP ADVERSUS