Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Lifestyle en welzijn | Kun je je penis verlengen met 'doe het zelf'-oefeningen?

Kun je je penis verlengen met 'doe het zelf'-oefeningen?

Jelqing en de risico's ervan

Jelqing, een zogenaamde thuisoefening voor een langere penis, is een populair onderwerp op underground websites op internet. Maar is het echt mogelijk om je penis eigenhandig te verlengen? En wat zijn de risico's ervan?

Wat is Jelqing?

Op internet is 'Jelqing' een veelbesproken onderwerp. Kort gezegd gaat het om 'stretching' oefeningen (of zo iets dergelijks) die zonder enige apparaten of wat dan ook eigenhandig thuis kunnen worden uitgevoerd en die de penis langer zouden maken. We zullen de 'technieken' hier niet beschrijven. Mocht je er (ondanks het feit dat artsen ertegen waarschuwen) meer over willen weten, zoek dan op Google naar het woord 'jelqing'.

Dat veel mannen deze informatie graag als zoete koek aannemen, zal je niet verbazen. Het 'size does matter' zit diep ingebakken. Maar laten we je direct uit de droom helpen. Het heeft geen zin om deze oefeningen te doen. Sterker nog, ze kunnen zelfs schadelijk voor je gezondheid zijn.

DIY-penisverlenging is een legende

Stretching-oefeningen kunnen je penis niet langer maken. Om dit te begrijpen even iets over de anatomie van het mannelijke geslachtsorgaan. De penis is opgebouwd uit drie zwellichamen: de corpora cavernosa en het corpus spongiosum (waar de urinebuis doorheen loopt).

Deze zwellichamen zijn door hun structuur uiterst elastisch en als ze geprikkeld worden, vullen ze zich met bloed en zwellen ze op (zwellichamen!) als een 'ballon' en nemen ze de vorm aan die iedere man zal kennen. De omvang en stijfheid die de penis zo verkrijgt, maakt penetratie tijdens het vrijen mogelijk.

Maar we zijn er nog niet met onze anatomische uitleg. Om te begrijpen waarom DIY-oefeningen niet kunnen werken moet je weten dat de zwellichamen bedekt zijn met een 'jasje' van bindweefsel dat de tunica albuginea wordt genoemd. Dit bindweefsel bestaat uit elastische vezels en collageen. De albuginea is elastisch maar heeft zijn limiet. Het bindweefsel zet niet verder uit dan de anatomische vorm die zich tijdens de puberteit heeft ontwikkeld, toelaat. Het vormt dus de 'grens' voor de omvang van het mannelijke lid en geeft de penis zijn uiteindelijke lengte. Volgens artsen is het dan ook niet mogelijk om de penis met stretchingoefeningen of andere trucjes te verlengen en wordt er veelvuldig gewaarschuwd voor dit soort praktijken.

Mogelijk schadelijk

Niet alleen zijn de oefeningen die je dagelijks en herhaaldelijk zou moeten uitvoeren, nutteloos, ze kunnen ook schade aan het mannelijke voortplantingsapparaat toebrengen. De oefeningen kunnen de penis op alle mogelijke manieren irriteren en de bloedvaten kunnen ontsteken. Verder kunnen de zogenaamde penisverlengende methodes schade toebrengen aan de plasbuis en leiden tot een mechanische ontsteking daarvan. En dan hebben we het nog niet gehad over de huidproblemen of zelfs neurologische problemen die agressieve oefeningen kunnen veroorzaken.

ADVERSUS


MEER OP ADVERSUS