Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Lifestyle en welzijn | Say cheese!

Say cheese! De zomer is waarschijnlijk het seizoen waarin we het meest worden gefotografeerd. Tijdens de vakantie, tijdens een middagje aan zee, een uitstapje met je vriendin, een wandeling over de boulevard, een tuinfeest, een barbecue, een picknick. Gelegenheden die allemaal moeten worden vereeuwigd. En natuurlijk wil je er op de foto op je voordeligst uitzien. We verzamelden een aantal nuttige tips om ervoor te zorgen dat je straks met plezier en trots naar je eigen foto's kijkt.

Oefening baart kunst
Er zijn mensen die enorm fotogeniek zijn. Ze hoeven er niets voor te doen om mooi op de foto te staan. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Maar wie niet fotogeniek is, moet slim zijn. Met een beetje oefenen kom je heel ver. We zullen je niet direct aanraden om met een digitale camera en een zelfontspanner aan de slag te gaan (dat is iets dat we beter aan onze vriendinnen kunnen overlaten), maar in de spiegel mag je best wel een beetje oefenen. Welke gezichtsuitdrukking vind je mooi? Bekijk ook de foto's die je van jezelf hebt. Op welke foto's stond je goed, en waarom? Doe er je voordeel mee als er weer een camera ten tonele verschijnt.

Flatterende posities
Houd je hoofd lichtjes omhoog
Komt het licht van boven (zonlicht bijvoorbeeld), houd je hoofd dan lichtjes omhoog (niet teveel anders kijk je in de neusgaten). Je nek lijkt hierdoor langer, een eventuele onderkin verdwijnt als sneeuw voor de zon, en kringen en wallen zie je minder omdat het licht erop valt.

Buik in!
Natuurlijk wil je bij het zien van je eigen foto's niet nadrukkelijk op je kleine schoonheidsfoutjes worden gewezen. Houd die buik daarom in! Dit geldt vooral als in zwembroek op de foto gaat.

Say cheese! Smile een tandpastalach :)
Lachende foto's spreken nog altijd het meest aan (zeker als het om vakantiefoto's gaat). Lach daarom, maar probeer het er niet al te gemaakt te laten uitzien. Het mooiste is als je lacht met je ogen. Heb je mooie tanden, ga dan voor een tandpastalach. Laat je niet intimideren door de camera. En neem jezelf niet al te serieus. Relax, man!

Denk vooruit
In jeans en T-shirt lijk je jonger dan in pak. Warme kleuren doen het in de regel beter dan koude kleuren. Heb je het idee dat er camera's 'getrokken' gaan worden, zorg er dan voor dat je netjes geschoren bent en dat je haar een beetje zit (overigens is dit een standaardadvies dat voor iedere dag geldt).

Zoek voordelige situaties op
Anders dan je misschien zou denken, zijn bewolkte dagen bij uitstek geschikt voor mooie plaatjes, omdat het licht zachter is en de schaduwen minder hard. Is het echter een stralende dag, maak dan bij voorkeur vroeg in de morgen of tegen schemering foto's. Het licht flatteert dan meer. Foto's op het strand pakken in de regel mooier uit, omdat de weerspiegeling van water en zand de foto's verzachten. Laat je, als het even kan, liever zonder flash fotograferen. De resultaten zijn dan aanmerkelijk beter.

Met z'n allen op de foto?
In het midden lijk je groter. Ben je aan de stevige kant of heb je een groot postuur zoek dan de buitenkant van de groep op. Zijn je vrienden langer dan jij, manoeuvreer het stel dan naar een stoepje (jij staat op de stoep, zij op de straat). Het zijn kleine trucjes met grote resultaten!

Delete!
Het voordeel van de digitale camera is dat je gelijk kunt deleten. Vind je een foto niet mooi, delete dan direct of vraag de maker van de foto om het plaatje te verwijderen. Niemand staat altijd goed op de foto. Er zitten altijd wel minder geslaagde plaatjes bij. De kunst is om te zorgen dat ze niet in omloop komen.

ADVERSUS


 

MEER OP ADVERSUS