Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Lifestyle en welzijn | Sleep-texting. Sms-en in je slaap

Sleep-texting. Sms-en in je slaap

Zijn we zo verslaafd aan sms-en dat we er in onze slaap mee doorgaan? Het schijnt steeds vaker voor te komen dat mensen in een slaaproes hun mobieltje pakken en sms-jes aan vrienden en collega's versturen. Met alle consequenties van dien.

De snelle technologische ontwikkelingen en de grote veranderingen die deze voortgang in ons leven teweegbrengt, leiden tot nieuwe fenomenen en nieuwe woorden. Met 'multi-tasking' is iedereen tegenwoordig wel bekend. 'Sleep-texting' daarentegen is een behoorlijk nieuw concept dat, zo schrijft The Telegraph, is geïdentificeerd door slaapexpert Dr David Cunnington van het Melbourne Sleep Disorder Centre in Australië. Het gaat hierbij om een fenomeen waarin in de slaap sms-jes of andere tekstjes worden geschreven en verzonden.

Volgens slaapexperts komt sleep-texting vooral bij de jongere generaties voor. 'Teksten' is voor de jeugd een automatisme geworden, net zoiets als autorijden. De intensiteit waarmee er dagelijks 'getekst' wordt, maakt dat we er letterlijk mee opstaan én naar bed gaan. Toch zijn er wetenschappers die betwijfelen of je daadwerkelijk in je slaap kunt sms-en. Technisch gezien moeten er immers heel wat ingewikkelde handelingen verricht worden.

Maar stel nu dat het fenomeen echt bestaat en dat het zomaar kan dat je 's nachts teksten op je mobieltje typt en die dan ook nog eens doorstuurt aan vrienden en collega's? Zou jij dan iets te vrezen hebben? Wie weet wat er in de nachtelijke uren uit je onderbewustzijn opborrelt! Persoonlijk moeten we er niet aan denken dat een collega de volgende dag met een tekstje van onze hand komt aanzetten waar we letterlijk niet van herinneren het ooit geschreven en verstuurd te hebben.

ADVERSUS

 

MEER OP ADVERSUS