Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Lifestyle en welzijn | Zomer in Nederland. Tien waaroms

Zomer in Nederland. Tien waaroms De weinige dagen van relatief mooi weer (alles is relatief en dus is een dun zonnetje altijd nog beter dan regen) die we de afgelopen weken hebben gehad, hebben de traditionele 'warmweerinstincten' wakker geschud. Sommige gedragen en mechanismen zitten er nu eenmaal in gebakken en zijn zo gecodificeerd dat er maar één zonnestraal of de ijdele hoop op een weekend zonder regen voor nodig is om ze in beweging te zetten.

Het gaat om gedragingen die we inmiddels goed kennen, maar ondanks alles blijven ze je verbazen. En ze blijven ook - gelegitimeerde - vragen oproepen. Bijvoorbeeld...

1. Waarom vullen de schappen in de supermarkt zich bij de eerste zonnestraal met flessen rosé? Zorgt deze verzameling - vaak goedkope - wijnen nu echt voor een ultiem zomergevoel?

2. Waarom dragen jonge jongens als het wolkendek maar even openbreekt direct teenslippers ook al is het nog koud en zijn er nog her en der regenplassen te ontdekken. We zijn toch niet in Ipanema...

3. Waarom zien we zoveel vrouwen van vijftig plus in de kledij die herinnert aan die van Britney Spears uit haar jonge jaren? Maakt de zon op wonderbaarlijke wijze bepaalde instincten in ze wakker? Een beetje gevoel voor stijl kan geen kwaad...

4. Waarom halen de echtgenoten van bovengenoemde dames als de zon zich maar even laat zien direct hun kaki kleurige bermuda's, bloemenoverhemden en hoeden à la Hemingway tevoorschijn? Is het hun idee of is het de verantwoordelijkheid van de hierboven genoemde Britney's op leeftijd?

5. Waarom vult het straatbeeld zich met oldtimers van tien meter lang? Zo lang dat de eigenaars 's avonds hun auto niet meer terug in de garage krijgen (ik zag dit toevallig gisteren gebeuren). Hetzelfde geldt voor de cabrioletten? Voelt men zich met zo'n auto nu echt stoerder?

6. Waarom zorgen de buren voor nog meer geluidshinder dan gewoonlijk door de stereo op z'n hardst te zetten?

7. Waarom gaat men s' avonds niet gewoon op een decent tijdstip naar bed in plaats van brullend over straat te zwalken na tientallen biertjes? (dit gebeurt overigens alleen in het weekend, want door de week wordt er gewerkt en zijn de gordijnen om zes uur al dicht...)

8. Waarom moet er opeens midden op straat gevoetbald worden?

9. Waarom staan stoepen en trottoirs opeens vol oude stoelen, banken en tafels? We zijn toch niet aan de Côte d'Azur?

10. Waarom is iedereen zo verbaasd als we weer naar de normaliteit, dat wil zeggen regen, wind en kou, terugkeren? Waar dacht men te zijn... in Brazilië?

ADVERSUS


 

MEER OP ADVERSUS