Mannenmode, kapsels, sexy modellen and style

Home | Lifestyle en welzijn | Hoe ben jij (z)onder jouw pak?

Hoe ben jij (z)onder jouw pak?

Het is gemakkelijk om je goed te voelen in pak. Een mooi maatpak verbergt ons (of beter 'jullie') lichaam, het beschermt en schenkt de drager een zekere autoriteit. Het is als een uniform, een soort schild dat vormen en schoonheidsfouten verbergt en ons allemaal gelijk maakt. In pak zien we er allemaal hetzelfde uit. Het doet er niet toe of we smalle schouders hebben, een oversize buik, te dikke of te magere benen. En als het pak dan ook nog van het juiste merk is (dat merk dat je collega's en cliënten zo hoog aanslaan) dan heb je het gevoel dat je helemaal goed in je vel zit. Maar is dat ook zo? Voel jij je echt op je gemak met je lichaam? Is het voldoende om het te verbergen onder een maatpak om je goed te voelen? Wij denken van niet.

Hoe ben jij (z)onder jouw pak? Hoe zie je eruit als je 's avonds voor het slapen gaan in de spiegel kijkt? En hoe ziet je vriendin of je vrouw je als jullie je in een 'intieme situatie' bevinden? En hoe zou het meisje dat je graag zou willen daten jou zien als je haar bij jouw thuis uitnodigt en zij erin zou toestemmen om de nacht met je door te brengen? Zou hetgeen ze te zien krijgt haar bevallen? Of zou je je het liefst achter je pak blijven verschuilen en haar de 'naakte werkelijkheid' willen verbergen?

Hier zijn tien vragen die je kunnen helpen om je lichamelijke vorm te beoordelen en om eens te kijken hoe tevreden je nu eigenlijk over je lichaam bent. Beantwoord de vragen in alle eerlijkheid, niemand kan je gedachten lezen (nog niet tenminste).

1. Als je voor de spiegel staat, wat zie je dan?

2. Als je met jouw actuele lichamelijke vorm voor een jury zou moeten verschijnen die bestaat uit de cover modellen van ADVERSUS, zou je je dan op je gemak voelen? Hoe zouden de modellen reageren? Wat voor cijfer zouden ze je geven?

3. Hoe staat het er met je spieren voor? Heb je spiermassa?

4. Kan je het vet dat de buikspieren bedekt met twee vingers pakken of kan je het met een hele hand omvatten?

5. Is je taille qua omvang groter dan die van je schouders? Heb je een V-vorm of eerder een A-vorm?

6. Nog steeds over de buik. Vergeef ons deze indiscrete vraag, maar als je voor de WC-pot staat, kun je je je 'kleine broer' dan zien of gaat hij schuil achter een prominente buik?

7. Hoe zijn je benen? Te mager of misschien te dik? En zou je door de sinaasappelhuid-test heenkomen (een test die vrouwen vrezen, maar waar ook veel mannen bang voor zouden moeten zijn)?

8. Hoeveel lichaamshaar heb je? Benader je meer het concept van weerwolf dan van mens? Heb je je rug ooit eens bekeken? Wat zie je daar?

9. Hoe is de staat van je huid? Strak, elastisch, gehydrateerd en verzorgd? Of is het een wirwar van rimpels, huidplooien, pukkels en uitstulpingen?

10. En je voeten? Zijn ze zacht en glad? Of zie je eksterogen, lange gele nagels en droge hielen?

Stel jezelf deze vragen eens. Het kan geen kwaad. Als je respect voor je eigen lichaam hebt, en vooral ook voor degene waar je je leven mee deelt, dan is het een goed idee je 'lichamelijke staat' af en toe even te checken. En om er iets aan te doen. Baseer je zelfvertrouwen niet alleen op dat pak van Corneliani of Hugo Boss. Kleren maken de man niet. En gelukkig maar.

P.S. Als je je door onze kritische vragen bewust bent geworden van het feit dat je lichamelijke vorm aan verbetering toe is en je er iets aan zou willen doen, dan raden we je aan om onze rubrieken 'fitness' en 'beauty' eens te lezen. Daar vind je ontelbare tips en adviezen voor mannen die hun lichamelijke vorm graag terug willen vinden.

ADVERSUS


 

MEER OP ADVERSUS