Zelf gemaakte tapenade van zwarte olijven

olijventapenade-01
Huisgemaakte olijventapenade

Wil je je date/vriendin/vrouw eens aangenaam verrassen met een culinair hapje, serveer haar dan vers brood met eigen gemaakte tapenade van zwarte olijven. Zo gemakkelijk en zo lekker! In vijf minuten klaar!


Ontvang de nieuwsbrief van ADVERSUS in je mailbox. Klik hier om je in te schrijven.

P.S. Het hangt van de graad van intimiteit af of je er knoflook in verwerkt of niet. Ken je haar (nog) niet goed, dan is het advies: niet doen!

Hier is het recept (absoluut ‘fool proof’). Succes gegarandeerd.

Ingrediënten

  • 1 Blik zwarte olijven zonder pit
  • 6 Zongedroogde tomaatjes in olie, uitgelekt
  • Zout
  • Eventueel: 1 teentje knoflook

Bereiding

Snijd de olijven in stukjes, laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd ze in stukjes. Hak het teentje knoflook fijn. Doe alle ingrediënten bij elkaar en pureer ze met de staafmixer tot tapenade.

Breng op smaak met zout.

Serveer de tapenade met vers gebakken brood en een goed gekozen wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.