EQS 350 en Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ nu te bestellen

De achterwielaangedreven EQS 350 heeft een maximumvermogen van 215 kW/292 pk. Met een maximumkoppel van 565 Nm accelereert de luxe limousine van 0 naar 100 km/h in 6,6 seconden…

EQS 350 en Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ nu te bestellen
EQS 350 en Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ nu te bestellen

De achterwielaangedreven EQS 350 heeft een maximumvermogen van 215 kW/292 pk. Met een maximumkoppel van 565 Nm accelereert de luxe limousine van 0 naar 100 km/h in 6,6 seconden. De EQS 350 is standaard uitgerust met onder andere actieve achterasbesturing, stoelverwarming, een centraal display met 12,8” oled-touchscreen, bestuurdersdisplay met 12,3″ lcd-display en MBUX navigatie met augmented reality.

Uitrustingslines en optiepakketten

Naast de Luxury Line en de AMG Line kent de EQS 350 een derde uitrustingslijn: de Business Line. De EQS 350 Business Line – tevens de basisversie van de EQS – heeft standaard een royale uitrusting die is afgestemd op de zakelijke rijder, met een scherpe prijs.

De verschillende uitrustingslines zorgen ervoor dat de EQS in de basisversie al rijk is uitgerust. Bovendien wordt gestreefd naar een uniforme aanpak voor de verschillende doelgroepen. De keuze voor de klant is vereenvoudigd en inzichtelijk en de optielijst is praktisch en duidelijk geordend in optiepakketten, waardoor de klant makkelijker zijn weg vindt in het ruime aanbod. Deze vereenvoudigde aanpak van uitrustingslines en optiepakketten is al te zien in de prijslijst van de C-Klasse en de compact cars en zal in de toekomst ook bij de andere modellen worden toegepast.

Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+

De Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ heeft een maximumvermogen van 560 kW/762 pk en is in Affalterbach op alle prestatierelevante gebieden nieuw ontwikkeld en doorontwikkeld. Het model overtuigt met veel merkspecifieke uitrustingen: van de aandrijving met twee AMG-specifieke elektromotoren tot het exterieur- en interieurdesign en het emotionele rijgeluid. De standaarduitrusting omvat onder meer de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+, de actieve achterasbesturing en het luchtgeveerde AMG RIDE CONTROL+-onderstel met adaptief verstelbare demping. Ook het MBUX Hyperscreen en het DIGITAL LIGHT zijn standaard.

Met de AMG SOUND EXPERIENCE geeft de EQS 53 4MATIC+ elektrisch rijden een nieuw, krachtig en sonoor geluid. Het sound system creëert een unieke geluidservaring met behulp van speciale luidsprekers, een basactuator en een sound generator. Er is keuze uit twee versies: ‘Authentic’ en ‘Performance’. Deze exclusieve AMG SOUND EXPERIENCE wordt van binnen en van buiten gegenereerd met een klankkleur en intensiteit die passen bij de rijomstandigheden, het gekozen rijprogramma of de voorkeur van de bestuurder. De klankkarakteristieken ‘Balanced‘, ‘Sport’ of ‘Powerful’ kunnen met de stuurwieltoetsen op het AMG Performance-stuurwiel worden gekozen.

De volledig elektrische sportlimousine kan met een scala aan opties zeer individueel worden uitgerust. Enkele voorbeelden zijn:

·     Het AMG DYNAMIC PLUS-pakket levert kortstondig meer vermogen en koppel: 560 kW/762 pk in plaats van 484 kW/658 pk en 1.020 Nm in plaats van 950 Nm. De sprinttijd van 0 naar 100 km/h is dan slechts 3,4 seconden in plaats van 3,8 seconden. Het pakket omvat ook andere extra’s op het gebied van rijdynamiek, waaronder de boost voor RACE START en de van 220 naar 250 km/h verhoogde topsnelheid. De zeer emotionele AMG SOUND EXPERIENCE ‘Performance’ is eveneens inbegrepen. De intensiteit van de unieke geluidservaring hangt af van de rijomstandigheden en het gekozen rijprogramma. Speciaal voor de soundscape ‘Performance’ gecomponeerde ‘event sounds’ – voor het laden of voor infotainmentfuncties – ronden de bijzondere AMG-ervaring af.

·     Het high-performance keramische AMG-composietremsysteem (op de vooras) garandeert korte remwegen, een nauwkeurige controle en een maximaal uithoudingsvermogen, zelfs onder extreme belasting. Ten opzichte van het standaard remsysteem heeft dit speciale, lichtere systeem een verhoogde wendbaarheid vanwege een lager onafgeveerd gewicht op het onderstel. De royaal bemeten keramische remschijven (440 x 40 mm) op de vooras hebben een composietconstructie en zijn axiaal zwevend verbonden met een aluminium remschijftop. De bronskleurige remklauwen vormen een onderscheidende finishing touch.

·     Ook optioneel leverbaar AMG TRACK PACE, de virtuele race-engineer. De software maakt deel uit van het infotainmentsysteem MBUX en is ontworpen voor het rijden op een racecircuit. Het registreert permanent meer dan tachtig specifieke gegevens, waaronder de snelheid en acceleratie, en kan ronde- en sectortijden weergeven, inclusief eventuele verschillen ten opzichte van een referentietijd. Met de speciale weergaven in groen of rood kunnen bestuurders in één oogopslag zien, zonder cijfers te hoeven lezen, of ze sneller of langzamer zijn dan de beste tijd. AMG TRACK PACE is ook leverbaar als on-demand uitrusting die over-the-air kan worden geactiveerd.

·     Het AMG-nightpakket maakt het exterieur nog expressiever met de vele elementen in zwart of zwart chroom. Al naargelang de lakkleur ontstaan ​​hierdoor contrasten of vloeiende overgangen.
– Buitenspiegels in hoogglanzend zwart (in carrosseriekleur bij unilak zwart).
– Spiegelvoeten in zwart.
– Sierlijst bovenkant portieren en sierlijst ruitframes in zwart.
– Warmtewerend, donkergetint glas vanaf de B-stijlen.
– AMG-specifieke dorpelverbreders met portiersierlijsten in zwart chroom.
– Sierelementen op de A-wing, frontsplitter, flics en vinnen aan de luchtinlaten links en rechts in zwart chroom.
– AMG-specifiek sierelement op de achterskirt met drie lamellen links en rechts in zwart chroom.

Mercedes me charge

Met Mercedes me Charge kunnen klanten altijd duurzaam laden bij elk openbaar laadstation in Europa. In de eerste drie jaar na aanschaf van een EQS rekent Mercedes-Benz geen basistarief. Met certificaten van oorsprong zorgt Mercedes-Benz ervoor dat er net zoveel groene stroom uit hernieuwbare energiebronnen aan het net wordt geleverd als er via Mercedes me Charge wordt geladen. Een ander voordeel is IONITY Unlimited: alle Europese EQS-rijders kunnen via Mercedes me Charge een jaar lang gratis gebruikmaken van het IONITY-snellaadnetwerk. Ze profiteren ook van een geïntegreerde betalingsfunctie met eenvoudige facturatie.

Green Charging

Iedere in Nederland geleverde EQS kan 200.000 kilometer CO2-neutraal geladen worden. Mercedes-Benz Nederland doet hiermee nog een schepje bovenop het internationale initiatief van Mercedes me Charge om EQS-rijders ‘groen’ te laten laden en zo de CO2-voetafdruk verder te verkleinen. Mercedes-Benz Nederland zorgt met het lokale Green Charging-initiatief dat deze laadsessies met de EQS CO2-neutraal zijn, ongeacht de locatie of laadservice. Om dit te realiseren worden voor iedere geregistreerde EQS vooraf Garanties van Oorsprong (GvO) ingekocht. Deze Garanties van Oorsprong garanderen dat een gelijkwaardige hoeveelheid energie uit hernieuwbare bronnen aan het stroomnet wordt geleverd. De hoogwaardige Garanties van Oorsprong zijn uitsluitend afkomstig van zon- en windparken in Nederland, waarmee een duurzame bijdrage aan het lokale leefmilieu wordt geleverd.

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP ADVERSUS