De beste grooming en beauty tips voor de man

Tom Sapin, Senior make-up artist M.A.C, vertelt ons (en jullie!) over zijn eigen dagelijkse grooming en beauty routine. Zijn tips helpen je met een benijdenswaardig mooie huid en een uitgeruste uitstraling de dag door. Dit vertelde Tom Sapin ons:

Ik mag dan met make-up werken, maar zelf gebruik ik er als man maar weinig van. Dat neemt niet weg dat ik aandacht aan mijn huid besteed. Ik maak geen geheim van mijn dagelijkse beauty en grooming routine :-) Hier zijn enkele eenvoudige en praktische grooming tips.

Een goede skin care routine staat bij mij voorop. Ik gebruik daarvoor zowel voor de dag als de nacht M.A.C Lightful products. Deze producten geven mijn gezicht een gezonde look en leggen er een mooie glans over. De lightweight textuur is bovendien perfect voor mannen. Een ander product dat ik eigenlijk niet kan missen is Prep and Prime Skin Refined Zone. Ik gebruik het 's morgens en heb het overdag altijd bij me. Het maakt poriën direct minder zichtbaar en haalt de glim weg, iets wat voor de mannenhuid vaak noodzakelijk is.

Soms gebruik is een beetje camouflageproduct, vooral als ik tijdens de modeweken hele vroege morning call times heb en ik zo ongeveer midden in de nacht moet opstaan. Mijn favoriete product is Select Moisture Cover Concealer. Het is perfect om donkere kringen onder de ogen weg te werken en het camoufleert rode vlekken zonder dat je het product ziet zitten.

Verder zie je er als man beter uit met een ietwat warme huidkleur. Ik schrik er daarom niet voor terug om een klein beetje Matte Bronze op mijn huid aan te brengen. Je kunt daarvoor het beste een 182 Buffer Brush voor gebruiken. Het is een kwast die wij mannen, gewend als we zijn aan het scheren, gemakkelijk in de hand ligt. Ik breng de poeder op mijn voorhoofd en wangen aan voor een gezonde look.

Met dank aan Tom Sapin, senior make-up artis M.A.C

Charlotte Mesman voor ADVERSUS