Een update van de huidverzorging voor de man

De nieuwste technieken voor een mooie winterhuid

Huidverzorging staat ook bij de mannen steeds meer centraal. Een goed verzorgde huid zorgt voor een gezonde, frisse en innemende uitstraling waarmee je op werk (maar ook op andere sociale vlakken) goed scoort.

Huidverzorging man

Backstage bij Costume National winter 2012 2013

Een verzorgde huid is het resultaat van regelmatig aandacht aan je huid besteden. Eén keertje scrubben en wat crème op je gezichtshuid smeren, is niet voldoende. Je huid heeft dagelijks aandacht en verzorging nodig. En een beetje kennis van de allernieuwste huidproducten kan ook bepaald geen kwaad! De nieuwigheid zijn vooral de primer producten die zowel als serum als in crème-vorm verkrijgbaar zijn. En verder kan ook een geconcentreerde olie wonderen doen.

Achter een natuurlijk ogende mannenhuid zit veel werk

Om je een idee te geven hoeveel werk er achter een natuurlijk ogende en gezonde huid zit, nemen we je mee backstage bij de herenshows. M.A.C. senior make-up artist vertelt ADVERSUS hoe hij voor de show van Costume National winter 2012 2013 te werk is gegaan:

Voor deze show wilde Ennio Capasa, de ontwerper, een supernatuurlijk maar goed gehydrateerde huid. De huid moet er natuurlijk uitzien, maar mag geen imperfecties vertonen. Om dat effect te bereiken, hebben we niet - zoals we dat ook wel eens bij de herenshows doen - een foundation gebruikt, maar hebben ons puur op de verzorging van de huid geconcentreerd. Iets dat de mannen thuis ook gemakkelijk kunnen (zouden moeten) doen.

De stappen die we hier hebben gevolgd, zijn: 1. de huid reinigen, 2. de huid verfrissen met een spray als Fix +, 3. een serum (Prep + Prime Skin Brightening Serum van M.A.C) aanbrengen die de huid kalmeert en het product laten intrekken, en 4. vervolgens een hydraterende crème vermengd met een verzorgdende olie (Blend Care Essential Oils van M.A.C) aanbrengen. Als er pukkeltjes of rode vlekken zijn, dan camoufleer je die met een beetje camouflageproduct dat je met wat 'primer highlighter' (weer een ander primer product, namelijk Prep + Prime Skin van M.A.C) hebt gemengd zodat je een heel natuurlijke textuur krijgt.

Dit om je even te laten zien hoeveel stappen eraan te pas komen om een natuurlijk ogende en goed doorvoede huid te creëren.

Wat kun je thuis doen?

Zorg ervoor dat je huid altijd goed gevoed en gehydrateerd is, is Magnani's advies. Gebruik een crème die bij je huidtype past. Er wordt wel aangeraden om 's winters overdag een vettere crème te gebruiken, maar geeft dat een glim-effect, ga dan voor een lichtere maar voedende crème en gebruik 's avonds een vettere crème.

Informeer ook naar de 'nieuwe' producten. Er is zoveel gaande op het gebied van de huidverzorging. Kijk eens bij de serums en verzorgende oliën. Reinig je huid 's ochtends goed (altijd doen!) en breng dan een serum of olie aan. Voor een supermooie huid kun je je ook aan een primer crème zoals Prep + Prime Skin wagen (dit is géén foundation! maar eerder een soort onderlaag die je huid egaliseert). Gebruik ook altijd een hydraterende crème. Laat de producten goed intrekken voordat je een volgend product aanbrengt. Duurt het je allemaal te lang, doe er dan dingen tussendoor. Breng het serum aan, poets dan je tanden en kam je haar, en breng dan de crème aan.

Verder is het belangrijk dat je je huid regelmatig scrubt om ophoping van dode huidcellen te voorkomen. Besteed in de winter vooral ook aandacht aan de huid rond je neus (zeker als je verkouden bent of bent geweest). De huid is hier dikker maar kan ook uitdrogen. Masseer de crème goed in de huid om deze te voeden maar ook om glim te voorkomen.

Met dank aan Michele Magnani, M.A.C senior make-up artist

Charlotte Mesman