Huidverzorging voor de man

Mannen zouden net zoveel aandacht aan hun huid moeten besteden als vrouwen. En gelukkig doen ze dat ook steeds meer. Maar niet iedereen weet nog precies hoe die huidverzorging in zijn werk gaat. Voor alle mannen die zich ervan bewust zijn dat een mooie huid al de helft van je uiterlijk is, hieronder een aantal eenvoudige maar effectieve tips.

1. Een vochtinbrengende crème.


Je gezichtshuid is delicater dan je lichaamshuid en heeft daarom extra aandacht nodig. Breng iedere morgen op een schone huid een vochtinbrengende crème in. Niet alleen houdt deze crème het vochtpeil van je huid in stand (en worden droogtelijntjes zoveel mogelijk voorkomen), de crème beschermt je huid ook tegen invloeden van buitenaf: de dagelijkse blootstelling aan wind, kou, air conditioning, droge verwarmingslucht en zon (zie punt 2).

2. Gebruik bij voorkeur een crème met een anti-zonnebrandfactor


Of de zon nu schijnt of niet, of het nu zomer is of winter, het is altijd goed om een anti-zonnebrandfactor te gebruiken. Iedere dag. Of je nu naar je werk gaat, op de ski's staat of een dagje naar het strand (in die laatste gevallen is de anti-zonnebrandcrème natuurlijk nog veel belangrijker), bescherm je huid tegen de zon. Zo voorkom je zoveel mogelijk dat je huid vroegtijdig veroudert. Denk daarbij niet alleen aan het voorkomen van rimpels maar ook aan bijvoorbeeld ouderdomsvlekken en couperose (gesprongen adertjes).

3. Scrubben


Verwijder dode huidcellen met een gezichtsscrub. Gebruik daarvoor een speciaal voor de gezichtshuid ontwikkelde scrub (die voor het lichaam zijn grover). Een scrub bevordert bovendien de bloedsomloop, verwijdert onzuiverheden en kan het ontstaan van mee-eters voorkomen.

4. Maak tijd voor een huidmasker


Zie je je vriendin of vrouw met een spookachtig wit gezicht van de crème op de bank liggen? Doe mee. Gebruik ook eens een huidmasker. Het is een oppepper voor je huid en het werkt nog ontspannend ook. Breng het masker aan en ga dan even niet achter de computer zitten, maar ga tien minuten heerlijk relaxen op de bank. Tegenwoordig zijn er ook huidmaskers die speciaal voor de gezichtshuid van de man zijn ontwikkeld. Overigens is het een goed idee om je gezicht voor het aanbrengen van een huidmasker te scrubben (zie punt 3). De huid is dan goed schoon.

5. Vergeet niet de huid van je hals en nek te verzorgen


De huid van je hals en nek heeft net zoveel aandacht nodig als je gezichthuid (en toch wordt dit vaak nog vergeten). Dit geldt met name voor mannen. Tijdens het scheren heeft vooral de huid van je hals het vaak zwaar te verduren. Dagelijks een vochtinbrengende crème aanbrengen, is een must.

6. Drink water


Houd het vochtpeil van je huid ook van binnenuit op niveau. Drink elke dag voldoende water. Houd het niet bij een voornemen maar maak het jezelf gemakkelijk. Zorg dat je altijd een navulbaar flesje bij je hebt of zet een kan water in je buurt. Bedenk verder dat vooral koffie en alcohol vochtafdrijvend werken. Dus na een avondje diep in het glaasje te hebben gekeken, is 'bijtanken' met water (of met sinaasappelsap voor de vitaminen) helemaal belangrijk. Let maar eens op. De morgen na een avondje doorzakken vertoont je huid (vooral onder je ogen) vaak meer rimpels dan gewoonlijk. Een duidelijk teken aan de wand dat je lichaam water nodig heeft.

7. Een gezond voedingspatroon


Natuurlijk is het ook voor je huid belangrijk hoe en wat je eet. Zorg ervoor dat je voldoende groenten en fruit binnenkrijgt. En let erop dat je voeding vezelrijk is. Besteed aandacht aan je maaltijden (ook singles hebben geen excuus!), trek er tijd voor uit en leef niet op fastfood.

8. Een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste


Maak eens een afspraak bij de schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling. Laat je huid grondig reinigen en verzorgen. Je zult zien dat niet alleen je huid, maar ook je humeur er baat bij heeft. En bovendien kan de schoonheidsspecialiste je meer vertellen over je huid.

9. Informeer jezelf naar de mogelijkheden


Een andere bron van informatie is de parfumerie of apotheek. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende crèmes met verschillende werkingen. Crèmes die de veroudering van de huid tegengaan, specifieke anti-rimpelcrèmes, crèmes voor een onzuivere huid, crèmes voor een droge huid, maskers, fillers etc. Informeer naar de verschillende mogelijkheden.

10. Heb je een probleemhuid, raadpleeg dan een arts


Heb je een probleemhuid raadpleeg dan gerust een arts. Dat kan de huisarts zijn, een dermatoloog. Vaak is er echt iets aan te doen. Een slechte huid is niet alleen een bron van ergernis, maar heeft ook negatieve invloed op je zelfvertrouwen. Omgekeerd heeft een gave en verzorgde huid een positieve invloed op je zelfvertrouwen. Dus waar wacht je nog op?

ADVERSUS