een gezichtsmasker ook voor hem...

lachte je haar gisteren nog uit toen ze met een handdoek om het hoofd en een blauw of wit gezichtsmasker door het huis drentelde, vanaf vandaag moet jij er ook aan geloven. crèmes, zonnebankjes en scrubproducten maken al deel uit van het schoonheidsritueel van de man die aandacht aan zijn uiterlijk besteedt, maar het masker wordt nog te vaak vergeten.

wat doet een masker?


een masker zorgt ervoor dat je huid de nodige voedingstoffen krijgt en voldoende gehydrateerd wordt. waar crèmes tekort schieten, vult een masker dat aan. verder verwijder je met een masker de dode huidcellen waardoor je huid er weer stralend en schoon uitziet.

bovendien zijn er ook 'probleemgerichte' maskers. de mannelijke huid maakt in de regel meer talgvet (sebum) aan dan die van de vrouw. hierdoor raken de poriën eerder verstopt en vormen zich de zo gehate 'zwarte puntjes'. vooral de jonge huid heeft hier vaak mee te kampen. een masker voor de onreine huid (één of twee keer per week) kan de situatie aanzienlijk verbeteren.

de ouder wordende huid verliest elasticiteit, droogt sneller uit en begint rimpels te vertonen. in dit stadium is de huid gebaat bij een vochtregulerend en voedend masker met extra vitaminen. je huid zal na een maskertje zichtbaar opknappen.

maar er zijn nog veel meer soort maskers. maskers voor de geïrriteerde huid, kalmerende maskers, maskers voor de vermoeide huid... om het juiste masker te kiezen, is het van belang dat je weet wat voor soort huid je hebt. weet je dat niet, vraag dan advies in de parfumerie of bij de drogist.

hoe breng je het masker aan?


een masker breng je aan op een goed gereinigde huid. was je gezicht daartoe met lauwwarm water en dep de huid droog (sommige maskers moeten op een vochtige huid worden aangebracht - lees daarom altijd de instructies op de verpakking). vooral na een warme douche of bad is een masker effectief omdat de poriën dan goed openstaan en ontvankelijk zijn voor de werkzame bestanddelen.

breng het masker aan voorhoofd, neus, wangen en kin. vermijd de gevoelige huid rond de ogen (hiervoor bestaan speciale oogmaskers) en de lippen. vergeet de huid bij de haargrens niet. sommige maskers komen met een kwastje, maar je gewoonlijk kun je de crème gewoonlijk met je vingers aanbrengen. sommige maskers trekken bijna volledig in de huid, andere maskers vormen een harde laag. verwijderen kan dan soms problematisch zijn. in dit geval is een zacht make-up sponsje de oplossing. houd het sponsje onder warm water, knijp het uit en verwijder er voorzichtig het masker mee.

raadpleeg de gebruiksaanwijzingen voor de tijdsduur. je kunt het beste een masker speciaal voor de mannelijke huid kiezen. gebruik je een masker voor de vrouwelijke huid laat het dan langer intrekken (bijna twee keer de aangegeven tijdsduur). de mannelijke huid is nu eenmaal dikker.

het masker zal het beste inwerken als je je gezicht ontspant. maak van de gelegenheid gebruik om even op bed of voor de televisie uit te rusten. of luister naar muziek, maar praat en eet niet. relax... (een masker tijdens het baden is natuurlijk de perfecte combinatie).

wanneer?


heb je je huid lief, maak er dan een goede gewoonte van om tenminste een keer per week je huid met een masker te verwennen. verder kan een masker veel verlichting geven na langdurige blootstelling van je huid aan de zon of aan schrale, koude wind. een reinigend masker is vooral geïndiceerd voordat je de zon ingaat. je huid is dan mooi schoon en ontdaan van dode huidcellen en je huid zal egaler bruinen. let wel op: doe het masker niet vlak voordat je de zon ingaat want dat kan irritatie geven (de avond tevoren is prima).

ADVERSUS
in samenwerking met www.trendystyle.net.