Tendenze tagli di capelli inverno 2011 2012

Kapsels winter 2011 2012. Veelzijdig herenkapsel

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Zo creëer je de Britse poplook

Als je onze artikelen over haartrends van de afgelopen weken hebt gevolgd en onze kapselfoto's voor de heren voor winter 2011 2012 hebt bekeken, dan weet je wat op dit moment de grote trend is: kapsels met korte zijkanten en lange bovenlengtes. Maar als je met deze twee indicaties naar de kapper gaat, dan kun je met allerlei haarsnitten thuiskomen.

Het concept is zo veelzijdig dat je er alle mogelijke stijlen mee kunt creëren. Aan de ene kant kun je de verschillende in haarlengtes (zijkanten en bovenlengte) heel scherp accentueren waardoor je een heel modern effect krijgt (zie 'Kapseltrend voor de heren. De afgezwakte hanekam') dat vooral onder de professionele voetballers en bij de jongeren populair is. Aan de andere kant kun je er ook Britse pop en mod effecten mee creëren. Deze look zagen we vooral op de catwalks voor winter 2011 2012, met als koploper - en dat is niet verwonderlijk - Burberry. Over deze stijl willen we het in dit artikel hebben.

Korte zijkanten, lange bovenlengtes. De Britse look

Zin in zo'n Britse pop/mod look? Dan gaan we je nu vertellen hoe je het moet aanpakken.

Kenmerkend voor de Britse look is dat de lange bovenlengte (dus het haar boven op het haar) naar voren wordt gestyled en als het ware als een pony over het voorhoofd valt. Wil je dit kapsel laten knippen (zie de foto's) vertel de kapper dan niet alleen over korte zijkanten en een langere bovenlengte maar benadruk dat je het haar bovenop je hoofd naar voren wilt gaan dragen. Je kunt dit het beste aan de hand van kapselfoto's aan de kapper uitleggen. Print onze foto's gerust uit en neem ze mee. [Lees hieronder verder]

Verder is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt, hoe je het kapsel wilt gaan stylen. Als je onze voorbeeldfoto's bekijkt, zul je zien dat sommige kapsels een veel nettere uitstraling hebben (het haar steiler geföhnd) dan andere. Maak aan de kapper duidelijk welk effect je wilt bereiken en bespreek ook wat het beste bij jou haar past. Heb je van nature krullend haar dan is een gewild warrige manier natuurlijk een voor de hand liggende keuze.

Het verschil tussen 'netjes' (een meer mod effect) en warrig (meer pop, zo je wilt) is ook belangrijk omdat de kapper dit erin kan knippen door met min of meerdere haarlengtes en verschillen in haarlengtes te spelen. Vraag je ook af hoe lang je de 'pony' wilt hebben. Bespreek al deze aspecten met de kapper voordat de schaar in je haar gaat.

Bij de Britse look loopt de lange bovenlengte behoorlijk geleidelijk over in de kortere zijkanten (iets wat bijvoorbeeld bij de scherpe-contrast-kapsels, zie nogmaals 'De afgezwakte hanenkam') niet het geval is. Daar gaat het juist om het contrast in de haarlengtes. Wel zul je, wederom met de kapper en op basis van je gezichtsvorm, moeten besluiten of je de zij- en achterkant wat korter of langer wilt houden. Bekijk ook hier weer de foto's om je een duidelijk beeld te vormen van wat jij mooi vindt.

Is je model eenmaal goed in je haar geknipt, dan moet er natuurlijk gestyled worden. Vraag de kapper of hij (zij) je uitlegt hoe je dat het beste kunt doen en welke producten je daarvoor kunt gebruiken.

In het algemeen blijft het kapsel het beste in model zitten als je, na het wassen van je haar, een haarstylingproduct op nog vochtig haar aanbrengt en het dan droogt föhnt waarbij je de bovenlengte naar voren brengt. Stylingproducten hebben verschillende effecten. Voor krullend haar kun je een stylingmousse gebruiken. Wil je een mat effect bereiken, kies dan voor een zout water spray (tegenwoordig heel populair).

Is het haar droog, kneed er dan met je vingers een mudproduct in (voor een warrig effect) of gebruik een lichte gel om het haar op zijn plaats te houden (als je van een net effect houdt).

Veelzijdig kapsel

Overigens kun je met deze haarsnit alle kanten op en ben je in het geheel niet aan de Britse poplook gebonden. Zo kun je de lange bovenlengte ook als een lok opzij dragen of het haar naar achteren kammen. Je kunt een zijscheiding maken en er een jaren '50 look van maken met behulp van een glansgel. En met wat behendigheid zet je de lange bovenlengte recht overeind zodat je een jongensachtig kapsel met veel beweging krijgt.

Klik hier om naar de fotogalerie 'Kapsels winter 2011 2012. Veelzijdig herenkapsel' te gaan

Charlotte Mesman | ADVERSUS

GESPONSORDE LINKS