Adversus | Beauty | Big hair is dé haartrend. Voor hem en voor haar

Big hair is dé haartrend. Voor hem en voor haar

Big Hair is Hot. Top styliste Floor Kleyne vertelde er alles over in een interview …

Kapseltrend winter 2016 2017
Big hair is dé trend! Foto: backstage bij Aigner SS 2017, ph. Mauro Pilotto

Big Hair is Hot. Top styliste Floor Kleyne vertelde er alles over in een interview op Trendystyle. Het is een supertrend – voor haar maar ook voor hem – en die mag je niet missen.

WAAROM BIG HAIR?

Jarenlang hebben we ons haar ingetoomd en zijn we met sluike of licht golvende kapsels door het leven gegaan, maar op dit moment – waarin de individualiteit in de mode centraal staat – mag het allemaal best wat extremer. Heb je van jezelf krullen, show ze dan. Ga voor grote volumes. Je ziet het ook bij de Fashion Shows. Modellen met big hair zijn op dit moment veelgevraagd. ‘Het zijn de helden van de shows!‘, zegt Floor Kleyne. Dus heb je krullen, laat ze dan groeien en zien. Heb je ze niet, dan kun je ze altijd nog maken!

GA VOOR VOLUME! 3 HANDIGE STYLTIPS VAN FLOOR

Kapseltrend winter 2016 2017
Big hair is dé trend! Foto: backstage bij Vivienne Westwood SS 2017, ph. Mauro Pilotto

Tip 1: föhn je krullen kurkdroog!

Krullen moet je mega-kurkdroog föhnen. Het is niet waar dat de laatste 25% aan de lucht moet drogen. ‘Stop je te vroeg met blazen’, zegt Floor, ‘dan blijf je pluis houden. Je moet juist door dat pluisproces heen. Maak je krullen dus helemaal droog!

Tip 2: krullen moeten bewegen!

Het mag allemaal best een beetje wild en imperfect zijn. Maak daarom geen stijve krullen, maar haal er – ‘Alsjeblieft!‘ zegt Floor – een borstel doorheen. ‘Een klein beetje pluis mag ook, zeker aan de punten‘, adviseert Floor. ‘Gebruik je een haarspray, ga dan voor een flexibel product en houd de spray niet te dicht bij je haar.’

Kapseltrend winter 2016 2017
Big hair is dé trend! Foto: backstage bij Ports 1961 SS 2017, ph. Charlotte Mesman

Tip 3: Gebruik een diffuser (of een diffuser sok)

Om krullen extra volume te geven, gebruik je een diffuser. ‘Heel handig is ook‘, vertelt Floor Kleyne, ‘de diffusersok, een accessoire voor je föhn dat ongeveer hetzelfde als de diffuser doet en pluis tegengaat.’

VAN NATURE GEEN KRULLEN? MAAK ZE!

Heb je van nature geen krullen, maak ze dan. Floor Kleyne adviseert om je haar nat te maken, er vooral veel product in te verwerken en dan kleine haarlokjes te twisten die je met je hoofd ondersteboven met de diffuser droogt. En nogmaals: het hoeft er allemaal niet perfect uit te zien. Een beetje pluis mag, dat staat gezellig wollig en sexy.

Voor het volledige interview klik hier.

Met dank aan Floor Kleyne, www.instagram.com/floorkleyne/

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL