5 Dingen die we van Canali’s zomercollectie kunnen overnemen

canali-800
Dubbele overhemden bij Canali lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Canali staat voor klassieke menswear. Het is een supermerk voor snelle zakenmannen en die heren die wel van een mooi jasje of pak houden.

De collectie van Canali voor lente zomer 2016 staat in het teken van natuurlijke en zachte kleuren die worden afgewisseld door sterke tinten zoals oker, karamel en bordeaux en groen. Behalve de kleuren laat de collectie een aantal andere details en ‘vondsten’ zien waar we wel iets mee kunnen:

1. Denim kan tegenwoordig ook naar kantoor: als pak, in een donkerblauwe tint en met een luxe touch zoals de mix denim-wol-linnen mix uit de zomercollectie van Canali.

canali-05
Denim pak, Canali lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

2. Een overhemd met een dunne klassieke blauwgrijze-met-witte streep staat fris en professioneel.

canali-06
Een dun streepmotief staat professioneel, Canali lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

3. Twee overhemden over elkaar kan een heel bijzonder effect geven: Canali showde een ronde boord over een hooggesloten klassieke kraag (soms zelfs onder doorzichtige jasjes). Het is niet duidelijk te zien of het hier om een ‘kunstgreep’ gaat (een enkel overhemd met twee kragen) of dat de modellen twee afzonderlijke over elkaar overhemden droegen, maar het effect is in ieder geval opvallend en gemakkelijk zelf na te doen. Voorwaarde is wel dat de overhemden perfect afkleden en mooi gestreken zijn.

canali-01
Dubbele kraag, Canali lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

4. Ook met twee poloshirts – een hooggesloten en een tweede wat wijder maar met kortere mouwen – kun je een dergelijk laag-over-laag effect creëren. Het zorgt voor een ‘brave jongens’ look die je, net zoals op de catwalk, natuurlijk afmaakt met een coole zonnebril en een gelikt kapsel.

canali-04
Twee polo’s over elkaar, Canali lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

5. Een ander detail is de broeklengte: de broeken met bandplooi lopen richting de enkel net iets smaller toe en vallen bot en strak net boven de enkel. Deze broeklengte doet modern aan en draag je met leren mocassins zonder sokken.

canali-03
Intense kleuren, Canali lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS