Fedora of panama? Maak een fashion statement met een hoed

streetstyle-herenhoeden-05
Cool! Een hoed bij een casual overhemd en spijkerbroek

Of je nu een panama hoed, een fedora of een bucket hat draagt, er geldt één gouden regel: draag je hoed met zelfverzekerdheid en nonchalance.

Er zijn verschillende redenen om een hoed te dragen. Je maakt er een fashion statement mee, een hoed (met brede rand) beschermt je hoofd en soms zelfs ook je gezichtshuid tegen de zon, maar je kunt ook een hoed dragen omdat je zonder pet of hoed jezelf niet bent.

Hoeden en petten zijn modegevoelig en seizoensgebonden. De afgelopen winter zagen we vooral veel beanies. Deze zomer gaan we voor klassiekere hoeden, zoals de panama hoed en de fedora. Baseball caps zijn wat minder aanwezig; bucket hats (ook wel ‘fisherman’s hat genoemd) zijn nog steeds een must have item.

De heren in de modewereld maken hun outfit in de zomer graag af met een fedora of panama hoed in lichte materialen (geen vilt of wol, maar eerder gevlochten stro). Deze hoeden maken een klassieke en vrij formele look helemaal af maar doen het ook goed bij een spijkerbroek met T-shirt of casual overhemd.

Wil je graag eens een hoed proberen, maar is het nieuw voor je of maakt het je te ‘zelfbewust’, dan is ons advies: wacht een gelegenheid af waarin je niet in je gebruikelijke omgeving bent. Vakanties bijvoorbeeld zijn een perfect moment om aan een hoed te beginnen.

Verder is het bij het kiezen van een hoed van belang dat je de vorm van de hoed afstemt op de vorm van je gezicht. De vuistregels laten zich gemakkelijk samenvatten: heb je een wat kleiner of breder gezicht, ga dan voor een wat hogere hoed, en omgekeerd.

streetstyle-herenhoeden-04
Soms is het goed om jezelf niet al te serieus te nemen!
streetstyle-herenhoeden-03
Een hoed maakt jouw outfit elegant
streetstyle-herenhoeden-02
Een panama hoed is COOL!
streetstyle-herenhoeden-01
Hoed, blazer, sneakers. Mix & match. Maak een fashion statement
MEER OP ADVERSUS
Fitness: zo houd je je motivatie hoog

Fitness: zo houd je je motivatie hoog

Lukt het je om een of andere reden niet om je aan je voornemens te houden of je doel te bereiken, maak er dan geen punt van. Er is niets ergs gebeurd. Pak de draad gewoon weer op waar je gestopt was…

Eerst gewichttraining of eerst cardio-fitnessen?

Eerst gewichttraining of eerst cardio-fitnessen?

De combinatie van krachttraining en cardio-fitness is perfect om optimaal vet te verbranden en toe werken naar een slanker en strakker lijf. Maar wat is de beste volgorde? Moet je beginnen met krachttrainen of met cardio-fitnessen? We gaan het je vertellen.