8 Dingen die we van de Fendi zomercollectie 2016 kunnen opsteken

fendi-man-01
Photo: courtesy of Fendi

Eén van de mooiste Italiaanse modemerken is misschien wel Fendi. De herencollecties worden ontworpen door Silvia Venturini, dochter van Anna Fendi (de damescollecties daarentegen ontspruiten elk seizoen weer aan het brein van Karl Lagerfeld). Het Italiaanse modehuis staat bekend om zijn luxe maar tegelijkertijd draagbare stijl.

Ook de herencollectie van Fendi voor zomer 2016 heeft een luxueuze maar eenvoudige uitstraling bedacht. We kunnen er een heleboel ideeën uithalen:

1. Lurex (een stof waarin goud- of zilver metaalgaren is verwerkt) kan heel mooi staan bij een outfit in ingetogen kleuren. Het geeft een heel subtiel sprankelend effect. Draag eens een lurex shirt op een grijze broek.

2. Kies dit seizoen voor ingetogen kleuren: nachtblauw, grijs, olijfgroen, zwart met hier en daar wat ‘mud’ en baksteenrood.

3. Draag broeken met een relaxte fit, niet al te oversize maar zeker niet strak.

4. Ga op zoek naar nieuwe volumes. De jasjes van Fendi bijvoorbeeld hebben een scherpe snit maar zijn, wat men noemt, ‘gedestructureerd’ dus minder stijf en voorgevormd.

5. Speel met verschillende materialen. Denim is altijd prima voor de vrije tijd, maar haal er luxe texturen bij als zijde en suède.

6. In pyjama over straat? Volgens Fendi kan het in ieder geval wel. Kijk maar wat jij ervan vindt. Het laat zich in ieder geval lekker dragen (en de ‘pyjama’ moet natuurlijk van zijde zijn).

7. Ga voor ultrasubtiele fantasietjes die je op het eerste oog bijna niet ziet.

8. De ‘nieuwe’ polo is glanzend (lurex) en heeft een relaxt volume. Strakke kleding is uit!

fendi-man-02
Photo: courtesy of Fendi
fendi-man-03
Photo: courtesy of Fendi

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS