Overhemd in (of over) je broek. 5 Kledingtips

Herenoverhemd
Overhemd in (of over) je broek. 5 Kledingtips

Overhemd in je broek of erover? Het is een vrij eenvoudige keuze. Maar kies je voor je overhemd in je broek, zorg dan wel dat je het goed doet.

Door ADVERSUS

Overhemd in je broek of erover? De basisregel is eenvoudig. Heeft een overhemd een rechte onderkant, dan draag je het over je broek. Heeft het ‘flappen’, dan draag je het in je broek.

Je mag een overhemd met flappen ook over je broek dragen, maar doe dat alleen in casual gelegenheden. Het staat jong en nonchalant.

Herenoverhemd
Een recht overhemd draag je over je broek

Kies je ervoor om je overhemd in je broek te dragen, dan is er weer één hoofdregel: het overhemd mag niet uitpuilen. Het is niet de bedoeling dat je volume met een teveel aan stof rond je taille gaat creëren. Stop je overhemd daarom netjes in je broek.

Herenoverhemd
Hoofdregel: een overhemd dat in de broek wordt gedragen mag niet ‘uitpuilen’

Een paar tips:

  1. Ga voor een slim fit overhemd (natuurlijk niet te strak, het moet mooi afkleden). Hiermee los je al een heleboel op.
  2. Trek eerst je overhemd aan en dan pas je broek. Je stopt je overhemd dus niet in je broek, maar trekt je broek over je overhemd.
  3. Stop je overhemd niet in je onderbroek. Het mag dan een mooi strak effect opleveren maar je riskeert dat je onderbroek boven je broekrand uitkomt. En dat terwijl je er juist netjes uit wilt zien!
  4. Een trucje dat veel businessmannen wel zullen kennen is de diagonale vouw. Wil je je overhemd in je taille mooi glad krijgen, trek je overhemd dan aan, maak aan weerszijden van het overhemd (bij de zijnaad) een diagonale vouw richting je rug en trek dan je broek erover aan.
  5. Draag je een hemd, stop je hemd dan in je onderbroek (maar niet je overhemd) en trek dan je overhemd aan volgens de regels hierboven. Het geheel blijft zo netjes zitten. N.B. schermt je overhemd door je overhemd heen (not done!) ga dan voor een lichtgrijs hemd. Een lichtgrijs hemd is minder zichtbaar omdat de kleur dichter bij je huidskleur ligt dan spierwit.
MEER OP ADVERSUS