Mode. 7 Stijl regels van Tom Ford die je moet kennen

Mode. 7 Stijl regels van Tom Ford die je moet kennen
Mode. 7 Stijl regels van Tom Ford die je moet kennen

We weten niet wat jullie ervan vinden, maar voor ons is Tom Ford het summum van alles wat je onder de noemer ‘mannen & stijl’ kunt schuiven. Tom Ford weet zich te kleden en te presenteren. Deze man heeft het gewoon en dat straalt hij uit. Hij is topklasse.

De mode ontwerper (en film regisseur) geeft ons in bovenstaande video een aantal stijlregels mee die iedere man eigenlijk zou moeten kennen. Voor het gemak hebben we ze voor je samengevat:

Mode. 7 Stijl regels van Tom Ford die je moet kennen

  1. De eerste regel is: relax. Stijl en mode moeten je leven er beter op maken, en geen stress veroorzaken. Doe dus, voordat je je gaat kleden, iets waar je rustig van wordt, dan is het gemakkelijker je goed te kleden.
  2. Een goed, spierwit en kraakschoon overhemd voor bij een donker pak is een must-have voor elke man.
  3.  Draag, net zoals Tom Ford, je overhemd met een boord pin (in combinatie met een das). Je voelt je er in een pak minder conservatief door.
  4. Een andere must-have volgens Tom Ford is een pak met een mooie snit. Tom Ford vindt pakken met sterke, brede schouders en genereuze revers het mooist. Een pak moet je jonger en slanker maken, en je taille en heupen smaller doen lijken. Uit den boze zijn te korte jasjes die de onderste helft van je billen laten zien.
  5. Tom Ford heeft twee looks: een urban look en een country look. De urban look is een donker pak met zwarte, korte boots. De country look kenmerkt zich door bruintinten. Een bruin suède jack is volgens Ford een must-have en evergreen.
  6. De avond is hét enige moment om je extravagant maar tegelijkertijd klassiek en chic te kleden. Om je een voorbeeld te geven: Tom Ford draagt graag fluweel, zelfs in de zomer, omdat dit materiaal rijk oogt. Een gouden regel is dat je ’s avonds beter overdressed (dan underdressed) kunt zijn.
  7. Een laatste tip van Mr Ford is om vooral niet al te karig te zijn met lekkere luchtjes. Tom Ford zelf mixt zijn fragrances in de loop van de dag. Aan het einde van de dag is hij een soort ‘walking potpourri‘. Kies een goed parfum en je hoort niemand klagen. Je loopt wel het risico dat iemand in je nek komt snuffelen, waarschuwt hij. ‘Which can be a good thing or a bad thing‘ vindt Tom Ford.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS